Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYE İDLİP İÇİN SALDIRI MI PLANLIYOR ?
SURİYE  İDLİP İÇİN SALDIRI MI PLANLIYOR ?
Suriye ordusu, dün Hama-İdlib sınırında 25 askerin öldürüldüğü saldırıya tepki gösterdi: Sessizce oturup izlemeyeceğiz!
7 Mart 2019, 16:21
 
Suriye ordusu, dün İdlib-Hama kırsalında cihatçı örgütler tarafından ordu mevzilerine düzenlenen ve en az 25 askerin öldüğü belirtilen saldırılara tepki gösterdi.
 
Suriye Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Heyet Tahrir el Şam (eski el Nusra) kontrolünde bulunan ve bir dizi cihatçı örgütün üslendiği İdlib’e operasyon sinyali verildi.
 
Suriye ordusundan yapılan açıklamada, tam sayı verilmese de saldırılarda can kaybı yaşandığı belirtilip, geçen yıl Rusya ile Türkiye’nin arabuluculuğunda varılan silahsız bölge anlaşmasını ‘ihlal etmekte ısrarcı olan isyancılara bir uyarı gönderildiğini’ duyurdu. Açıklamada, “Sessizce kenarda oturmayacağız” denildi. Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak da, devlet haber ajansı SANA’ya açıklamasında ‘ordunun bu tarz suç ve ihlalleri püskürtmek konusunda teyakkuzda olduğunu’ söyledi.
 
Ensar El-Tevhid isimli örgüt, Hama vilayetinin kuzeyinde, İdlib yakınlarında dün düzenlediği saldırıda en az 25 askerin öldüğünü ve bazılarının yaralandığını ileri sürmüştü.
 
Türkiye ile Rusya’nın, Suriye ordusunun operasyon düzenlememesi karşılığında silahsız bölge kurmakta anlaştığı, Rusya’nın Suriye ordusuna, Türkiye’nin ise silahlı militanlara garantör olduğu İdlib’de 2019 yılı çatışmalarla başlamıştı.
 
Türkiye yanlısı örgütler ile HTŞ arasında çatışmaların ardından taraflar ateşkeste anlaşmış, vilayette kontrol HTŞ’ye geçmişti. Rusya ise İdlib’de yaşananların Türkiye ile yapılan çatışmasızlık anlaşmasını zora soktuğunu belirterek “İdlib’de durum hızla kötüleşiyor” açıklaması yapmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR