Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAR MAHSURU 200 KİŞİ KURTARILDI
KAR MAHSURU 200 KİŞİ KURTARILDI
Denizli'nin Tavas ilçesindeki kayak merkezinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 30'u çocuk yaklaşık 200 kişiye ulaşmak için bugün saat 06.00'da yeniden başlatılan çalışmalar sonuç verdi.Kayak merkezinde, yoğun kar yağış ve tipi nedeniyle mahsur kalan 200 kişinin kurtarıldı.
26 Ocak 2019, 21:32
 
 
Denizli'nin Tavas ilçesindeki kayak merkezinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 30'u çocuk yaklaşık 200 kişiye ulaşmak için bugün saat 06.00'da yeniden başlatılan çalışmalar sonuç verdi.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Müdürlüğü'nün iş makineleri, dün saat 18.00'de kapanan Denizli Kayak Merkezi yolunda biriken karı temizledi. 
 
image
 
Ekipler, çalışmalar sırasında yoğun çaba sarf etti. Kar yağışının etkili olduğu bazı noktalarda, iş makineleri arıza yaptı.
 
İş makineleri, saat 10.00 sıralarında yolu açtı ve mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Dönüş yolunda ise etkili kar yağışına yakalanan, kurtarılan vatardaşlardan bazılarının araçları, kara gömüldü. İş makineleri ve çekicilerle, kara saplanan araçlar da kurtarıldı.
 
image
 
ZORLU ÇALIŞMANIN ARDINDAN KURTARILDILAR
 
Geceyi Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal tesiste geçiren 200 kişi, kurtarılmanın sevincini yaşadı. Vatandaşlar, jandarma, itfaiye ve AFAD ekiplerinin eşliğinde önde ve arkada kar küreme araçlarıyla 3 grup halinde dağdan güvenli şekilde indirildi. Mahsur kalan vatandaşlardan Recep Almadık, "Yaklaşık 16 saat mahsur kaldık. Belediye ekipleri bize, su ve çorba ikramı yaptı. Hava koşulları inanılmaz derecede kötüydü. Bütün gece fırtına ve tipi devam etti. Yaşam mücadelesi verdik diyebiliriz. Yukarıda küçük çocuklar da vardı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yol açıldı. Evimize döneceğimiz için çok mutluyuz" dedi.
 
Aydın'ın Nazilli ilçesinden tatil için Denizli Kayak Merkezi'ne eşi Betül Kıracan ve 2 çocuğuyla birlikte geldiğini belirten Nihat Kıracan ise, kar yağışı nedeniyle evlerine dönemediklerini, mont ve battaniyelerle yerde yattıklarını söyleyerek, "Uzun süre kar görmek istemiyorum" diye konuştu. Tatil için geldiklerini, ancak yolların kapandığını söyleyen Sümeyra Kıracan da, yerde yattıkları için üşüdüklerini belirterek, kurtuldukları için sevinçli olduğunu dile getirdi.
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, yolu tamamen açtıklarını, vatandaşları güvenli bir şekilde dağdan indirdiklerini söyledi.
 
Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan çalışmaların noktalandığını ifade eden Başlı, Denizli Kayak Merkezi'nin açıldığı 3 yıldan bu yana ilk kez böyle bir yoğun kar yağışı yaşandığını dile getirdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR