Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İDLİB EL NUSRA'NIN ELİNDE
İDLİB EL NUSRA'NIN ELİNDE
Rus Dışişleri'nden Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi İdlib açıklaması: Durum hızla kötüleşiyor. Bölge neredeyse tamamen El Nusra kontrolünde.
23 Ocak 2019, 14:41
 
Türkiye’de gözler ABD’nin çekilmesi sonrasında Fırat’ın doğusuna olası bir askeri harekâta ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bugün yapacağı görüşmeye çevrilmişken, Moskova’nın gündeminde İdlib var.
 
‘NEREDEYSE TAMAMEN NUSRA KONTROLÜ ALTINDA’
 
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İdlib’deki El Nusra kontrolü hakkında uyarıda bulundu. Bakanlık Sözcüsü Mariya Zaharva, “İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesindeki durum hızla kötüleşiyor. İdlib neredeyse tamamen Nusra’nın kontrolü altında” dedi.
 
Zaharova, “Devam eden provokasyonlar sivillere, Suriye’nin askeri personeline ve Rusya’nın Hmeymim Hava Üssü’ne bir tehdit yöneltiyor” ifadelerini kullandı.
 
‘ABD SOMUT ADIM ATMADI’
 
Erdoğan-Putin görüşmesi öncesinde yapılması dikkat çeken açıklamada,  Zaharova ‘ABD’nin Suriye’den çekildiğine dair somut önlemlerin henüz görmediklerini’ de ekledi.
 
İDLİB’DE NE OLDU?
 
Türkiye ile Rusya arasında Eylül 2018’de yapılan anlaşma, Suriye ordusunun İdlib’e askeri harekâttan vazgeçmesi karşılığında bir güvenli bölge oluşturulmasını ve militanların buradan çekilmesini öngörüyordu. Rusya Suriye ordusuna, Türkiye de silahlı militanlara garantör olmuştu.
 
Ancak 2019’un ilk günlerinde, cihatçı El Nusra ile bölgedeki Türkiye yanlısı silahlı gruplar arasında çatışma çıkmış, bir haftadan uzun süre devam eden çatışmalar sonrasında İdlib’de kontrol El Nusra’ya devredilmişti.
 
‘SURİYE ORDUSUNA SALDIRDILAR’
 
Rusya’dan bugün yapılan bir diğer açıklamada ise El Nusra’nın İdlib gerilimi azaltma bölgesi içinde yer alan Ebu Duhur ile Ebu Şarc yerleşimlerinde Suriye ordusuna saldırdığı belirtilmişti. 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR