Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR SERBEST Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/gundem/33127/mujdat-gezen-ve-metin-akpinar-serbest

 

MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR SERBEST
MÜJDAT GEZEN VE METİN AKPINAR SERBEST
Metin Akpınar saat 13:50 sıralarında mahmete salonuna alındı. Metin Akpınar’ın mahkemedeki sorgusu saat 13:58’de bitti. Daha sonra saat 14:00 sıralarında Müjdat Gezen mahkeme salonuna alındı. Gezen’in işlemi de 8 dakika sürdü.Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atılması şartıyla adli kontrol kararı verildi.
24 Aralık 2018, 16:26
 
 
Haklarında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’, ‘darbeye çağrı’ ve ‘ölüm tehdidi’ suçlamalarıyla soruşturma başlatılan sanatçılar Müjdat Gezen ile Metin Akpınar, adli kontrol hükmü istemiyle mahkemeye sevk edildi.
 
Halk TV’de katıldıkları programda yaptıkları yorumlar nedeniyle haklarında soruşturma açılan sanatçılar Metin Akpınar ile Müjdar Gezen, adliyede verdikleri ifadenin ardından adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.image
 
Akpınar ile Gezen’in ifadelerinde, “Sözlerimiz mizah ve eleştiri kapsamındaydı. Çarpıtıldı” dedikleri öğrenildi.
 
Gezen’in ifadesinde, “Halk Arenası programında yapmış olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye söyledim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanı grup toplantısında ‘Kadıköy’de oturanlar kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir’ demiştir. Ben de Kadıköy’de oturduğum için bu durumu eleştirmek amacıyla bu sözleri söyledim” dediği belirtildi.
 
Gezen, Erdoğan’a hakaret suçlamasını “Kimseye hakaret etme kastım yoktur. Cumhurbaşkanına da asla bir hakaret kastım yoktur. Bu üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum” diyerek reddetti..
 
8'er dakika süren mahkeme safhasının ardından iki isim hakkında da karar çıktı.Müjdat Gezen ve Metin Akpınar yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza atması şartıyla adli kontrol kararı verildi. İki usta sanatçı her hafta karakola giderek imza verecek..