Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI
Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının büyük zaferi sonucu halkımıza armağan ewdilen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.
30 Ağustos 2018, 15:27
 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. 

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı ilk olarak Atatürk Anıtı önünde başladı.  Samsun Valisi Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Anıt şeref defterini imzalayan Vali Kaymak'ın konuşmasının ardından buradaki tören sona erdi. Kutlama programı daha sonra Valilik Binası'ndaki Yaşayan Atatürk Salonu'nda devam etti. Vali Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, askeri ve mülki yetkililer, tebrikleri kabul etti.

TAKSİM MEYDANI'NDA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENİ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda tören düzelendi.

Taksim Meydanı'ndaki tören öncesi Cumhuriyet Anıtı çevresi polis bariyerleri ile kapatıldı. Çevrede Özel Harekat ve çevik kuvvet polisleri önlem aldı. Saat 09.30'da başlayan törende İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan  ve siyasi parti temsilcileri yer aldı. Tören sırasında polis ekipleri Taksim Meydanı'nda geniş güvenlik önlemleri aldı. Polis helikopteri de Taksim üzerinde denetim yaptı. Meydanda bulunanlar  töreni ilgiyle izledi. Özel harekat polisleri anıt çevresinde ve binaların çatılarında hazır bekledi. Çelenklerin Cumhuriyet Anıtına bırakılması ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.  Hakan KAYA-Taner YENER/İSTANBUL, ( DHA)

 

GAZİANTEP'TE 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Gaziantep'te 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Büyük Taarruz'un 96'ncı yıl dönümü nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene; Vali Ali Yerlikaya, Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer, Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak, ilçe belediye başkanları, gaziler ile siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin Atatürk Anıtı'na bırakılmasıyla başlaşan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu törende öğrenciler de günün anlam ve önemini belirten şiirler seslendirdi. Kutlamalar, Vali Yerlikaya'nın, makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.Mücahit YOLCU/GAZİANTEP, (DHA) 

 

AMASYA'DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Amasya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen programlarla coşkuyla kutlandı.

Amasya'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü kutlamaları, Yavuz Selim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törene Amasya Valisi Osman Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Amasya Valiliği'nde tebriklerin kabulünden sonra ikinci program Yavuz Selim Meydanı’nda devam etti. Vali Varol, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ergün ve Başkan Özdemir vatandaşların ve tören birliklerinin bayramını kutladı. Sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir subayın konuşması ve günün anlamına ilişkin şiirin okunmasıyla program devam etti. Program, askeri birliklerinin geçit töreni ile sona erdi.Sinan HARMANCI/AMASYA, (DHA)

 

ÇANAKKALE'DE ZAFER COŞKUSU

Çanakkale'de, Büyük Taarruz'un 96'ncı yıl dönümü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı, büyük coşkuyla kutlandı.

İlk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ile Çanakkale Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Özkan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sonrasında Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Kemal Özkan, valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Ardından, Kordon Boyu'ndaki törenlere geçildi. Protokol üyeleri törene katılan asker, muharip gaziler ve vatandaşların 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği Zafer Bayramı mesajı okundu. Ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli İkmal Binbaşı İsmail Işık konuşma yaptı. Kutlamalar, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreni ile son buldu.

Törenler kapsamında, Boğaz ve Garnizon Komutanlığı'nca gece de bando eşliğinde konser verileceği belirtildi. Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)

TOKAT'TA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.


Tokat'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, sabah kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından Tokat Valisi Ömer Toraman makamında kutlamaları kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden programda Vali Ömer Toraman, 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu askeri araçla halkı selamladı. Daha sonra şiirler okunarak, halk oyunları gösterileri düzenlendi. Askeri bando eşliğinde askeri birlikler tören geçişi yaptı. Geçit töreni izleyenlerden alkış aldı.

BOLU'DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Bolu'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Zafer Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama töreni, Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene geçildi. Burada Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk askeri araç üzerinde halkın bayramını kutladı. Törene, birçok aile çocuklarıyla katılırken, geçiş yapan askerler alkışlandı. Halk oyunlarının ardından geçit töreniyle kutlamalar sona erdi.

ADAPAZARI'NDA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

Adapazar'nda, 30 Ağustos Zafer Bayramı, coşkuyla kutlandı.

Adapazarı şehir merkezindeki Atatürk Bulvarı'nda tören düzenlendi. Törene Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Garnizon ve 7. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun ve protokol üyeleri katıldı.

Vali Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, askeri aracın üzerinde vatandaşları selamladı. Büyükşehir Bando Takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören konuşmalarla devam etti.

Ellerinde Türk Bayrakları, ay yıldızlı şapka ve kıyafetleriyle rengarenk bir görüntü oluşturan vatandaşlar, kutlu zaferin yıl dönümünde büyük bir coşku yaşadı. Bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan marşlara eşlik eden vatandaşlar, tören geçidi sırasında tanklar, zırhlı araçlarla birlikte önlerinden geçen askerleri selamladı. Tören, şiirlerin okunması ve marşların çalınmasıyla son buldu.

ESKİŞEHİR'DE 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI

Eskişehir'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96'ıncı yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Eskişehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ilk olarak Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Ardından, Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törene geçildi. Buradaki törene Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. 

Vali Özdemir Çakacak, Orgeneral Atilla Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, askeri araca binerek halkın bayramını kutladı. Askeri bando eşliğinde okunan İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Hava Pilot Yüzbaşı Ümit Akdan, "Yüce Türk ulusunun; ulu önder Atatürk'ün liderliğinde ordusu ile omuz omuza, son derece zor şartlar altında, bağımsızlığı ve ulusal onuru için verdiği kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı günün 96'ıncı yıldönümünü sevinç ve gururla bir kez daha kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesile ile ulu önder Atatürk'ü, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnet duyguları ile anıyoruz" dedi.

Atatürk Bulvarı'ndaki kutlamalar, şiirlerin okunması ve halk oyunu gösterilerinden sonra askerlerin geçit töreni ile sona erdi.

ZONGULDAK'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TÖRENLE KUTLANDI

Zonguldak'ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Geçit törenine katılan gaziler ve madenciler alkışlandı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP İl Başkanı Metin Soydaş, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenkler konuldu. Gazipaşa Caddesi'ndeki törende Vali Çınar ve Belediye Başkanı Akdemir, caddenin iki tarafında toplanan vatandaşların bayramını kutladı. Geçit töreninde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi üyeleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu maden işçileri de yer aldı. Vatandaşlar, gaziler ile madencileri alkışladı. Geçit töreninde kurumların araçları da bulundu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR