Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BUZDOLABI SATIŞLARINI SURİYELİ Mİ PATLATTI ?
BUZDOLABI SATIŞLARINI SURİYELİ Mİ PATLATTI ?
Ajans Press, Türkiye ‘de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan araştırmayı inceledi. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerinin yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre; Türkiye’de 2018 yılı dâhil olmak üzere 3 milyon 583 bin 434 Suriyeli sığınmacı bulunduğu tespit edildi.Bu nüfus artışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın buzdolabı satışındaki rakamlarına Suriyelileri de katmamız gerektiğini gösteriyor
7 Haziran 2018, 17:00
 
 
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan 'Her eve elhamdülillah buzdolabı giriyorsa refah seviyesi var demektir" Buzdolabı satışı neydi? 1 milyon 88 bin. Nereye çıktı? 3 milyar 107 bine yükseldi. Demek ki fakir fukara değil, eğer her eve buzdolabı giriyorsa demek ki bir refah seviyesi var. Otomobiller giriyorsa bir refah seviyesi var" dedikten sonra ortaya ciddi Suriyeli iddiaları atıldı..
 
SURİYELİ MÜLTECİ SAYISI 3.5  MİLYONU AŞTI
 
2018 yılı Haziran ayı itibarıyla Türkiye ‘de geçici koruma kapsamıyla 3 milyon 583 bin 434 Suriyeli sığınmacı bulunurken, Suriyelilerin en fazla yaşadığı il İstanbul olarak belirlendi.
Türkiye de yaşayan Suriyeli sayısı 3,5 milyonu geçti!
 
Ajans Press, Türkiye ‘de yaşayan Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan araştırmayı inceledi. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü verilerinin yanı sıra medya yansımalarından derlediği bilgilere göre; Türkiye’de 2018 yılı dâhil olmak üzere 3 milyon 583 bin 434 Suriyeli sığınmacı bulunduğu tespit edildi. Suriyelilerin en fazla yaşadığı şehir ise 561 bin 159 kişiyle İstanbul olarak görüldü. İstanbul’u 475 bin 782 kişiyle Şanlıurfa takip ederken, 445 bin 95 kişi ile de Hatay izledi.
 
image
 
Gayri resmi rakamlar bundan çok daha yüksek!
 
Suriyelilerin Türkiye’ye iltica etmesi konusu, son altı yıl içerisinde medyanın en çok konuştuğu başlıklar arasında bulunurken; resmi rakamların yanı sıra gayri resmi Suriyeli nüfusun da göz ardı edilemeyecek kadar fazla olduğu bilgisi medyada ön plana çıkan başlıklar arasında yer aldı.
 
Türkiye’de en çok Suriyeli mülteci barındıran şehirler:
Elde edilen verilerde, Türkiye’de en çok Suriyelileri barındıran diğer iller; Bursa, Konya, İzmir, Adana, Gaziantep, Mersin ve Kilis olarak görüldü.
 
Suriye’den daha çok erkek sığınmacı
 
Söz konusu bütün illerde Suriyelilerin sayısı 100 binin üzerinde görülürken, 2017 sonu itibarıyla nüfusu 136 bin 319 olan Kilis ‘in 131 bin 109 Suriyeli sığınmacı barındırması dikkat çekti. Suriyelilerin sayısı cinsiyet bakımından ele alındığında; 1 milyon 943 bin 374 kişinin erkek, 1 milyon 640 bin 60 kişinin de kadın olduğu belirlendi.
 
Böylece toplamda 3 milyon 583 bin 434 kişi olan sığınmacı sayısının 2011 yılından bu yana düzenli olarak artması gözlerden kaçmadı. Son üç yıl içindeki toplam rakamlar incelendiğinde; 2016 yılındaki Suriyelilerin sayısının 2 milyon 834 bin 441, 2017 yılındaki Suriyelilerin sayısının ise 3 milyon 426 bin 786 olduğu saptandı.
 
Türkiye’den çıkış yapan Suriyeliler en çok hangi ülkeleri tercih ediyor?
Türkiye’de yaşayan milyonlarca Suriyeli sığınmacı olmasına karşın; ülkemizden çıkış yapan Suriyelilerin de olduğu görüldü. Toplamda 13 bin 791 Suriyeli “Birebir Formülü” kapmasında ülkemizden çıkış yaparken, 5 bin 188 kişinin Almanya ‘ya gittiği belirlendi. Almanya’nın ardından en çok tercih edilen ülke 2 bin 609 kişiyle Hollanda, bin 837 kişiyle de Fransa olarak saptandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR