Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RACO OPERASYONU BAŞLADI
RACO OPERASYONU BAŞLADI
Bu sabah başlayan Raco operasyonundan görüntüleri uluslararası haber ajansı Reuters dünyaya servis etti.
2 Mart 2018, 19:59
 
Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın kırk ikinci gününde olağanüstü gelişmeler yaşanıyor, Raco operasyonunun başlamasıyla sınırda büyük hareketlilik var. Bomba yüklü F-16'lar havalandı, alçaktan uçan helikopterler sınırı geçti.
 
Bu sabah başlayan Raco operasyonunda ilk zafer haberleri saatler içinde geldi. Beldenin kuzeyindeki Mesekanlı, Mamalı köyleri ile güneydeki Atamanlı köyü YPG'li teröristlerden alındı. ÖSO unsurları Raco'ya ulaştı, şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İlerleme sırasında, dün sekiz askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.
 
Uluslararası haber ajansı Reuters, Raco operasyonunda çekilen çarpıcı fotoğrafları dünyaya servis etti.
 
Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın kırk ikinci gününde Raco'ya ulaşıldı. Batı cephesindeki kritik beldeye bu sabah başlatılan operasyona Türk özel kuvvetler askerleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri katılıyor. Operasyonu yerinde takip eden Reuters haber ajansı, çok sayıda fotoğraf geçti. Foto muhabiri Halil Aşavi'nin çektiği karelerde sisler içinde ilerleyen ÖSO unsurları göze çarpıyor.
 
image
 
RACO'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER
 
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi sürüyor. A Haber'e konuşan ÖSO komutanı Eyüp El Ali yaptığı açıklamada, "3 tane bölgeyi özgürleştirdik. Raco’ya çok çok yakın noktalar bunlar. Ve şu an tamamen Raco’nun üst kısmında kentin merkezine bakıyoruz. Bugün ve yarın inşallah Raco bölgesine Raco’nun merkezine operasyon başlatacağız. Hemen karşımızdalar onların nasıl bir çöküş içerisinde olduklarını görüyoruz ve bu çöküşleri daha da hızlanacak diye tahmin ediyoruz. Ve şu anda ağır silahlarla onları direkt hedef alıyoruz. Ve inşallah dediğim gibi önümüzdeki dönem içerisinde Raco’nun içine girmeye başlayacağız. Ağır silahları vardı ve haberleşme sistemleri vardı onları ele geçirdik. Teleks sistemini onlardan aldık. Ve şu anda yaklaşık 18 kişiyi etkisiz hale getirdik. Ve şu an dediğim gibi Raco'ya girmek için kendi silahlarımızı, lojistik desteğimizi hazırlıyoruz." dedi.
 
Cepheden ilk zafer haberi saatler sonra geldi, Raco'nun kuzeyindeki Mesekanlı ve Mamalı köyleri YPG'li teröristlerden temizlendi. Güneydeki Atamanlı/Osmanlı köyü de aynı dakikalarda alındı.
 
image
 
Mesekanlı ve Mamalı köylerinde çekilen ilk görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, sokaklardaki terörist cesetleri göze çarpıyor.
 
Anadolu Ajansı, Raco'nun girişine ulaşıldığını son dakika olarak duyurdu. Doğan Haber Ajansı ise, ÖSO unsurlarının Raco belde merkezine girdiğini ve şiddetli çatışmalar yaşandığını aktarıyor.
 
Askerlerin şehit düştüğü tepe de alındı
 
İlerleme sırasında, dün sekiz askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.
 
F-16'lar Diyarbakır'dan havalandı
 
Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'ndeki F-16 savaş uçakları, gün içinde peş peşe tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak Afrin’e doğru hareket etti. Belirlenen koordinatları vuran jetler, daha sonra üsse geri döndü.
 
image
 
Sınırda helikopter hareketliliği
 
Afrin bölgesine komşu olan Kilis'te öğleden sonra helikopter hareketliliği var. Kilis semalarında görülen ve alçak uçuş yaptığı gözlenen helikopter, sınır hattında bir süre dolaştıktan sonra Afrin kırsalına ilerledi.
 
Savaş uçakları vurdu
 
Anadolu Ajansı ayrıca Türk savaş uçaklarının bu sabah saatlerinde terör mevzilerine hava harekâtı düzenlediğini bildiriyor. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.
 
Yıldırım: Afrin'le sınırlı değil
 
Başbakan Binali Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada "Uluslarararası hukuktan ve meşru haklarımızdan kaynaklanan bu harekat, sonuna kadar devam edecek. Burada herhangi bir gün herhangi bir miat söz konusu değildir. Miat ve süre ancak ve ancak terör örgütünün tam anlamıyla yok edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine bağlıdır. Bu harekatı Afrin'le sınırlı olarak düşünmemiz de söz konusu değildir" dedi. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR