Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İRAN DESTEKLİ REJİM ASKERİ AFRİN'DE Şeffaf Gazete
http://seffafgazete.com/haberler/gundem/32146/iran-destekli-rejim-askeri-afrinde

 

İRAN DESTEKLİ REJİM ASKERİ AFRİN'DE
İRAN DESTEKLİ REJİM ASKERİ AFRİN'DE
Suriye Televizyonu görüntülerle hükümet güçlerine bağlı birliklerin Afrin'e girdiğini, Afrin halkına yardım etmek için geldiklerini söyledi.
20 Şubat 2018, 16:08

 

Suriye Televizyonu görüntülerle hükümet güçlerine bağlı birliklerin Afrin'e girdiğini, Afrin halkına yardım etmek için geldiklerini söyledi.

Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı birinci ayını doldururken PYD/YPG'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı güçlerle anlaştığı, Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e gireceğine dair haberlerle ilgili ilk somut gelişme yaşandı.

Reuters haber ajansının Hizbullah’ın medya haber birimine dayandırdığı haberde Şam yönetimini destekleyen grubun Halep’ten Afrin’e girdiği iddia edildi. Haberde Şam yönetimini destekleyen grupların Afrin’e Nubul’un kuzeyindeki el Ziyara üzerinden geçiş yaptığı öne sürüldü.image

 

 
SURİYE DEVLET TELEVİZYONU GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI
 
Suriye devlet televizyonu El İhbariye, hükümete bağlı ağır silahlı milis güçlerin yüzlerce üyesinin Afrin'e girişinin görüntülerini yayımladı.
 
Ankara terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YPG'ye Şam yönetiminin destek olacağı iddialarına çok sert tepki göstermişti. Suriye devlet televizyonu TSK'nın bölgeyi vurduğunu aktardı.
 
image
 
Suriye ajansı SANA başta olmak üzere bazı yayın kuruluşları, YPG ile Suriye arasında anlaşmaya varıldığını ve rejim yanlısı güçlerin “birkaç saat içinde” Afrin’e geçeceğini duyurmuştu.
 
ÇAVUŞOĞLU “TÜRK ASKERİNİ KİMSE DURDURAMAZ” DEMİŞTİ
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da konuyla ilgili olarak; Suriye ordusu Afrin’e girdiği takdirde “kendilerini kimsenin durduramayacağını” söylemişti. Çavuşoğlu, “Rejim buraya PKK ve YPG’yi temizlemek için girerse, sorun yok. Rejim buraya PKK ve YPG’yi korumak için girerse bizi kimse durduramaz. Bu Afrin için de geçerli, Fırat’ın doğusu için de geçerli, Menbiç için de geçerli” demişti.