Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARTIK YAŞAMIMIZ KHK İLE DÜZENLENİYOR
ARTIK YAŞAMIMIZ KHK İLE DÜZENLENİYOR
Türkiye’de iki yeni KHK ile toplam 2 bin 766 kamu personeli görevinden ihraç edildi. Anayasal düzeni bozmaktan yargılanan tutuklu ve hükümlülerin duruşmalara tek tip kıyafetle getirilmesi zorunlu kılındı.
24 Aralık 2017, 17:34
 
Türkiye'de olağanüstü hâl uygulaması kapsamında hazırlanan 695 ve 696 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
 
695 sayılı yeni KHK kapsamında, çeşitli kurumlarda görev yapan 2 bin 766 kamu personeli görevinden ihraç edildi. 115  kişi ise görevine iade edildi.
 
İhraç edilenler arasında Türkiye'nin çeşitli üniversiteleri arasında görev yapan 105 akademisyen bulunuyor.
 
Bunun yanı sıra Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruşlardan 245, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 12, TÜBİTAK'tan 45, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan 53, Dışişleri Bakanlığı'ndan 10, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 19, İçişleri Bakanlığı'ndan 20 ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 392 kişi ihraç edildi. 
 
Yeni KHK kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinden toplam 637 kişi, Jandarma Genel Komutanlığından 360, Emniyet Genel Müdürlüğünden 61, Sahil Güvenlik Komutanlığından 4 personel ihraç edildi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 341, Yargıtay Başkanlığı'ndan da 22 kişi ihraç edildi.
 
Yedisi dernek, yedisi vakıf olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören altı kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.
 
Duruşmalarda tek tip kıyafet zorunluluğu
 
696 sayılı KHK kapsamında anayasal düzeni bozmaktan yargılanan tutuklu ve hükümlülere duruşmalarda tek tip kıyafet zorunluluğu getirildi.
 
Yeni KHK'ya göre, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs,” "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs,” "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs” ve "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı” suçlarından yargılananlar duruşmalarda badem kurusu renginde tulum giyecek.
 
"Türkiye Cumhuriyet Hükümeti'ne karşı isyan,” "devletin güvenliğine karşı suçlar” ile "anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” nedeniyle "örgüt kurma, suç için anlaşma ve örgüte silah sağlama” suçlarından yargılananlar ise duruşmalara gri renkte tulum giyerek katılacak.
 
Kadın tutuklu ve hükümlüler ile çocukların kıyafetleri tulum olmayabilecek. Kadın tutukluların kıyafetleri ve buna dair uygulamaya ilişkin hususlar bir ay içinde yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle belirlenecek.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR