Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKAN ATİLLA DAVASI DEVAM EDİYOR
HAKAN ATİLLA DAVASI DEVAM EDİYOR
Onuncusu yapılan duruşmada, eski CIA Direktör Yardımcısı David Cohen dinlendi.Savcılar, savunma makamını, Cuma günü Cohen'e hukuk kapsamındaki bir konuda "yani ikincil yaptırımlar konusunda" sorular sorarak suyu bulandırmaya çalışmakla suçladı.
12 Aralık 2017, 12:59
 
Rıza Sarraf’ın yedi gün boyunca tanık olarak ifade verdiği, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasının duruşmalarında üçüncü haftaya girildi.
 
Onuncusu yapılan duruşmada, eski CIA Direktör Yardımcısı David Cohen, ABD Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi OFAC ve mali suçlar bölümü eski çalışanı Joshua Kirschenbaum ve Türkiye’de ‘FETÖ’ davasından bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan, daha sonra da ABD’ye kaçtığı belirtilen eski bir polis tanık olarak dinlendi.
 
Duruşmada tanık olarak dinlenen eski komiser yardımcısı Hüseyin Korkmaz, Türkiye’de kapatılan 17 Aralık soruşturması nedeniyle 17 ay Silivri cezaevinde tutuklu olarak kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bir süre başka illerde görev yapan Korkmaz, daha sonra polislik mesleğinden ihraç edilmişti.
 
Reza Zarrab'ın tanıklığı bittikten sonra davaya ilgi azaldı Eski CIA Direktör Yardımcısı Cohen yeniden tanık kürsüsündeydi
 
Duruşmalarda dördünce kez tanık kürsüsüne gelen eski CIA Direktör Yardımcısı David Cohen de, Atilla'nın avukatı Victor J. Rocco'nun sorularını yanıtladı.
 
Cohen, Halkbank yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde, ”Rıza Sarraf ile çalışılmaması konusunda yetkilileri uyardınız mı?“ sorusunu, Hakan Atilla'ya, Zarrab hakkında soruşturma yürüttüklerini veya Halkbank'ın Zarrab'la çalışmaması gerektiğini söylemediği şeklinde yanıtladı. Ancak Cohen, Sarraf veya diğer müşteriler konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladığını belirtti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR