Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KILIÇDAROĞLU'NA ADALET YÜRÜYÜŞÜ ÖDÜLÜ
KILIÇDAROĞLU'NA ADALET YÜRÜYÜŞÜ ÖDÜLÜ
Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a 25 gün süren ‘Adalet Yürüyüşü’ nedeniyle daha önce Nelson Mandela’ya da verilen ‘Demokrasi Ödülü’ne aday gösterildi.
12 Kasım 2017, 12:53

 

'' Adalet Yürüyüşü'' bu kez Deokrasi ödülü  ile gündemde.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ödüle aday gösteren Uluslararası Siyasi Danışmanlar Birliği (IAPC), 50 yıldır faaliyet gösteriyor ve 1982’den bu yana her yıl ödül veriyor. Ödül, kasım ortasında açıklanacak.

‘Demokrasi Ödülü’nü önceki yıllarda alanlar arasında Lech Walesa, Willy Brandt, Margaret Thatcher, Mikhail Gorbaçov, Vaclav Havel, Hans-Dietrich Genscher, Nelson Mandela, Jimmy Carter, İzak Rabin, Dr. Şirin Ebadi, Viktor Yushchenko, Bill Clinton ve Dr. Mir Hüseyin Musavi gibi siyasi liderler yer alıyor.
 
image
 
2017 yılı IAPC Demokrasi Ödülü, 9- 12 Kasım tarihleri arasında İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te düzenlenen IAPC 50. Dünya Konferansı’nın ardından sahibini bulacak.

Kılıçdaroğlu ile birlikte bu yılki ‘Demokrasi Ödülü’ne Kenya Adalet Yüksek Mahkemesi Başkanı David Maraga ile yine Kenya’da senatör adayı Suzanne Silantoi Lengewa da aday gösterildi.

image

MİT TIR’ları davasında ‘casusluk’la suçlanan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıla mahkum edilip apar topar tutuklanmış, hemen ardından Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a adalet talebiyle yürüyüşe çıkmıştı,Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yürüyüşü dünya basınının günlerce gözünün Türkiye'de ve '' Adalet Yürüyüşü '' olarak bilinen demoktasi hareketine çevrilmişti.

image

Adalet Yürüyüşü’nü 15 Haziran’da Ankara’dan başlatmıştı. CHP’lilerle başlayıp, 16 Nisan referandumunda hayır diyen çevrelerin de katılımıyla genişleyerek 24 gün süren Yürüyüş, 9 Temmuz’da Maltepe mitingiyle sona ermişti.
 
image
 
“Hak, hukuk, adalet” sloganıyla gerçekleştirilen Adalet Yürüyüşü, bittiği günden beri tartışılıyor fakat Türk Demokrasi'si adına gurur kaynağı oldu..
 
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ak Parti iktidarı Maltepe mitingine katılanların sayısından tutun ,yürüyüşe katılanların içinde,Fetö,PKK gibi terör örgütleri de var diye itibarsızlaştırma gayreti ,yok atletle yemek yedin'li  içi boş sataşmalar olsa da bu ,hareket dünyada büyük ses getirdi.Özellikle atletli yemek resimi eleştirisi resmi sosyal medyada çok ilginç kareler ile işlendi. 
 
image
 
CHP ve bağımsız gözlemciler total'da 2 milyonun üzerinde katılım olduğunu açıkladılar ,iktidar bu rakamları valilikleri kaynak göstererek küçültmeye çalıştı.
 
Daha sonra CHP açısından, “Adalet Yürüyüşü ile çıta çok yükseldi. Artık daha alt düzeyde hiçbir eylem tabanı tatmin etmez” analizleri yapıldı. 
 
Adalet Yürüyüşü, çok sayıda kitabın konusu oldu. Bizzat yürüyüşü anlatan onlarca kitap yazıldı. Neredeyse Adalet Yürüyüşü Edebiyatı denecek sayıda kitap, vitrinlerde yerini aldı. Halen hem CHP’liler hem de gazeteciler ve akademisyenler arasında çok sayıda Adalet Yürüyüşü kitabı hazırlıkları sürüyor.
 
image
 
Dünya bu yürüyüşü takip etti.
 
Adalet Yürüyüşü, içerideki popülerliğiyle sınırlı kalmadı. Yürüyüş, daha devam ederken Avrupa’da ve dünyada ilgi uyandırdı. Çok sayıda uluslararası medya kuruluşu yürüyüşü an an izlerken, Kılıçdaroğlu ile de yüzlerce söyleşi yapıldı ve yayımlandı.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR