Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARZANİ'YE BİR UYARI DAHA
BARZANİ'YE BİR UYARI DAHA
BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma değinerek, "Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni bu doğrultuda başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz" dedi.
19 Eylül 2017, 21:37

 

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması planlanan referanduma değinerek, "Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni bu doğrultuda başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz" dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılması beklenen bağımsızlık referandumu konusunda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne çağrıda bulundu.
 
Erdoğan, "Irak'ın da toprak bütünlüğü temelinde varılacak uzlaşmalara ve ortak gelecek inşa etme ideallerini hayata geçirmeye ihtiyacı vardır. Bağımsızlık talepleri gibi bölgede yeni krizler, çatışmalar ortaya çıkartabilecek adımlardan uzak durulması gerekiyor" dedi.
"Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni bu doğrultuda başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, "Türkiye'nin bu konudaki çok açık ve kararlı tavrını görmezden gelmek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ni elindeki imkânlardan da edecek bir sürecin önünü açabilir. Yeni çatışmaların fitilini ateşlemek yerine hep birlikte bölgede huzuru, barışı, güvenliği, istikrarı tesis için çalışmalıyız" diye konuştu.
 
"İnsanlık suçu"
Suriye'deki gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede DEAŞ'a karşı mücadele verdiğini söyleyen grupların ve güçlerin büyük bir bölümünün kesinlikle böyle bir amacı yoktur" ifadesini kullandı.
 
"Bu gruplar ve güçler DEAŞ'ı kendi gündemlerini hayata geçirmek için bir araç olarak kullanıyor" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"PYD, YPG'nin Suriye'de ele geçirdiği bölgelerde demografik yapıyı değiştirme, halkın mallarına el koyma, kendisine karşı çıkanları öldürme veya sürgün etme yönündeki çabaları insanlık suçudur. DEAŞ'la mücadele meşru bir zeminde yürütülmediği takdirde dünyanın yeni DEAŞ'ların tehdidi altına girmesi kaçınılmazdır."
 
"Sığınmacılara 30 milyar dolar harcandı"
Erdoğan, Türkiye’deki sığınmacılar için yapılan toplam harcamanın ise 30 milyar dolar olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşayan üç milyonu aşkın Suriyeli ve 200 bin Iraklı sığınmacı olduğunu belirten Erdoğan, “İstikrarlı ve müreffeh bir Suriye için her adımı destekliyoruz. Mülteci akınını önlemek için her türlü adımı atıyoruz” dedi.
 
Arakan tepkisi
Myanmar'da yaşananlarla ilgili de konuşan Erdoğan, uluslarararası topluma tepki gösterdi. Erdoğan, "Uluslararası toplum tıpkı Suriye'de olduğu gibi Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı insani dram konusunda da iyi bir sınav verememiştir. Şayet Myanmar'da yaşanan bu trajedinin önüne geçilmezse insanlık tarihi yeni bir kara lekenin utancıyla baş başa kalacaktır" ifadesini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR