Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BUNUN ADI İNSANLIK SUÇU
BUNUN ADI İNSANLIK SUÇU
Annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine katılan HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve diğer katılımcılara bir grup vandal tarafından ırkçı saldırı düzenlendi.Ülkemizde bu tip vakalar artık daha yoğunlaşabilir ,çünkü gözaltına alınan tek vandal zanlı yok.
14 Eylül 2017, 14:11

 

Annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine katılan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ve diğer katılımcılara bir grup vandal tarafından ırkçı saldırı düzenlendi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine cezaevinden özel izinle çıkarak katıldı.Mezarlıkta toplanan bir grup burası Sünni mezarlığı,Alevi,ermeni ve terörist yakınları buraya gömülemez diye cenazeye tepki gösterdi.

image

Cenaze mezardan çıkarıldı ve defin için Tunceli'ye yollandı..

Hatun Tuğluk’un cenazesi defnedilmek üzere İncek Mezalığı’na götürüldü. Burada toplanan bir grup, “Burada şehit cenazesi var, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz” diyerek cenazeye katılanlara saldırdı.
 
Çok sayı çevik kuvvet polisinin bulunduğu sırada yaşanan olaya müdahale edildi. 50 kişilik grubun saldırısının ardından cenaze mezardan çıkarıldı. 
 
image
 
Ayrıcı saldırıyla ilgili açıklama yapan HDP Genel Meclisi, "Eş Genel Başkan Yardımcımız Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un, Ankara Batıkent Cemevi'nden kaldırılan cenazesinin defin işlemlerinden sonra İncek Mezarlığı'nda ırkçı saldırı gerçekleşmiştir.
 
"Bu cenazeyi defnettirmeyeceğiz" diyerek mezarlığın etrafını saran ırkçılar nedeniyle Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, milletvekillerimiz ve cenazeye katılanlar mezarlıkta mahsur kalmıştır. Saldırının üzerinden yarım saat geçmesine rağmen hala yeterli polis takviye edilmemiştir. dedi.
 
image
 
SIRRI SAKIK: BİRKAÇ SAAT BOYUNCA LİNÇ TEHLİKESİ YAŞADIK
 
Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine katılan Sırrı Sakık, cenazeyi hedef alan saldırıyı anlattı: "Birkaç saat boyunca linç tehlikesi yaşadık. Bir güruh saldırdı ve bütün güvenlik güçleri seyretti. Korkunç! Şu anda cümle kuramıyorum, konuşamıyorum."
 
Saldırganların sayısının gittikçe arttığını kaydeden Sakık, takviye polis ekiplerinin gelmediğini söyledi. Saldırı sırasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya görüştüğünü aktaran Sırrı Sakık, şöyle devam etti:
 
“Toprağın altında buluşmayı bile beceremiyorsak bu iklimi yaratan siyasetçilerin günahı yok mu? Asıl konuşulması gereken budur. Evi İncek’te bir anne. Hep pencereden bakar, beni bu mezara gömün’ dermiş. Onu vasiyeti gereği arzu ettiği mezarlığa gömmeye çalışırken ‘Buraya Kürdü, Aleviyi, Ermeniyi gömdürtmeyiz! Gömerseniz de çıkartır parçalarız!’ diye bağırdılar. İnanabiliyor musunuz? O sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım ve konuştum. ‘Durum çok vahim’ dedim. Ancak önce 20-30 kişi olan saldırganların sayısı 100’e çıktı. Takviye polis gelmedi. Saldırganlar polislere adıyla ve ‘… ağabey’ diye hitap ediyorlar; ‘…Ağabey sen de bizim sağa gel’ diye bağırıyorlardı. Bir Kürdün, bir Alevinin, bir Ermeninin bu topraklarda gömülmeye hakkı yok mu? Herkesin bu iklimin nasıl yaratıldığını sorgulaması lazım.”
 
SANCAR: TELEFONLARIMIZA ÇIKMADILAR
 
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, saldırı başladığında Ankara Valisi’nin aradığını fakat 40 dakika sonra görüşebildiklerini anlattı. Saldırının sorumlusunun valilik ve hükümet olduğunu belirten Sancar, şunları söyledi:
 
“Saldırı başlar başlamaz arkadaşlar beni aradı. Hemen Ankara Valisi’ni cebinden aradım. Koruması çıktı. İncek’te cenazeye saldırı olduğunu ve derhal önlem alınması gerektiğini söyledim. Koruması bana ‘Hemen ileteceğim’ dedi ama Vali bana tam 40 dakika sonra döndü. Dedi ki, ‘Biz gömülmesini sağlarız.’ Neredesiniz bu saatte kadar’ diye sordum. Neredesiniz? Neden oraya takviye polis gönderilmiyor? Emniyetin bundan haberi vardı ve seyrettiler. Her birimiz valiyi, emniyet müdürünü ve ulaşabileceğimiz herkesi aradık. Telefonlarımıza çıkmadılar. Bu korkunç bir olay. Böyle bir alçalma olamaz! Bu organize bir iş. Bu olayın asıl sorumlusu hükümettir, valiliktir, emniyettir.” 

Ankara'da hayatını kaybeden ve gece defnedildikten sonra bir grubun saldırısı üzerine mezardan çıkarılan HDP'nin tutuklu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, toprağa verilmek üzere Dersim'e getirildi.

Cenaze konvoyunu Dersim'e 8 kilometre mesafede bulunan Akbuluk Köyü'nde aralarında, HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Alican Önlü'nün de bulunduğu 5 milletvekili ile bir grup vatandaş tarafından karşılandı. Daha sonra cenaze konvoyu il merkezindeki cemevine götürüldü. Burada yapılacak cenaze töreninden sonra Hatun Tuğluk'un cenazesi Atatürk Mahallesi'ndeki asri mezarlıkta toprağa verilecek.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR