Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMAN GAZETECİLERDEN AÇIK MEKTUP
ALMAN GAZETECİLERDEN AÇIK MEKTUP
Almanya'da yüzlerce gazeteciyi temsil eden 14 dernek, yazdıkları açık mektupta gazetecilerin özgürce çalışabilmesinin niçin önemli olduğunu anlatarak, siyasi nedenle tutuklu meslektaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
10 Eylül 2017, 20:37
 
Alman gazeteciler, Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in 44'üncü doğum günü vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı. 209 gündür tutuklu bulunan Yücel, Etkin haber ajansına çalışan Alman vatandaşı Meşale Tolu ve siyasi nedenlerle tutuklu diğer meslektaşlarının daha fazla geciktirilmeden serbest bırakılmalarını talep eden Alman gazeteciler, Erdoğan'a "Ülkenizde basın ve düşünce özgürlüğünü koruyun. Bu özgürlükler demokrasinin temel ögeleridir" çağrısını yaptı.
 
Correctiv, Netzwerk Recherche gibi araştırmacı gazetecilik ağları; Journalists Network, Alman-Çin Medya Ağı, Hint-Alman Medya Ağı gibi uluslararası gazetecilik programları, Alman Gazeteciler Birliği sendikası gibi yüzlerce üyeye sahip 14 gazetecilik örgütünün imzaladığı açık mektupta, "Temsil ettiğimiz kurumlar onlarca yıldan beri yurt dışına gazeteci araştırma gezileri düzenlemekte, yabancı ülkelerde araştırma faaliyetlerini finanse etmekte ve gazeteciler arasında sınırlar ötesi işbirliğini teşvik etmektedir. Her ülkede görev yapan meslektaşlarımızla fikir alışverişine değer biçiyor, herhangi bir gündeme hizmet etmeksizin, serbest ve dengeli bir haberciliği arzu ve teşvik ediyoruz. Ancak bunun için söz konusu ülkelerde gazetecilerin arzu ettiği herkese ulaşabilmesinin ve serbest araştırma yapmasının mümkün olması, görüştüğümüz insanların ve meslektaşlarımızın siyasi takibata uğrama korkusunun bulunmaması da gerekiyor" denildi.
 
Dengeli haberciliğin koşulu
Gazetecilerin dengeli habercilik yapabilmek için tarafların hepsinin bakış açısını ve düşüncelerini tanımak zorunda olduğuna dikkat çekilen mektupta, "Ancak bu şekilde habercilik bir ülkenin karmaşık yapısını hakkıyla yansıtabilir. Globalleşen bir dünyada karşılıklı anlayışı, ortak yanlarımızı güçlendirmek ve farklılıklarımızı vurgulamak için yabancı ülkelerden haber akışı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu tür bir çalışma, kendi kabuğundan çıkıp dünyaya açılma cesaretini ve bunun beraberinde getirdiği güçlükleri göğüslemeyi gerektirir. Deniz Yücel ve diğer birçok meslektaşımızın yaptıkları çalışmalarla her gün kanıtladığı bir cesarettir bu" ifadelerine yer verildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR