Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD DOĞRU KARAR ALMADI
ABD DOĞRU KARAR ALMADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 korumasına yönelik ABD'de açılan davayı "skandal" diye nitelendirdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı'nın hakkında yaptığı açıklamayı da değerlendirdi.
1 Eylül 2017, 22:35
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı sonrasında Üsküdar'da yaptığı açıklamada gündeme dair soruları yanıtladı.
 
ABD'de korumaları hakkında dava açılmasını "skandal" olarak nitelendiren Erdoğan, söz konusu savcının bir önceki ABD Başkanı Barack Obama döneminden kalma olduğunu ve hazırladığı iddianamenin kendilerini bağlamadığını söyledi.
 
Konuyu bundan sonraki seyahatinde Başkan Donald Trump ile görüşmek istediğini belirten Erdoğan, Türk Dışişleri ve Adalet bakanlıklarının şu an gerekli görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.
 
Erdoğan'ın Mayıs ayındaki Washington ziyareti sırasında Türk Büyükelçilik konutu önünde protesto yapan göstericilerle Erdoğan'ın korumaları arasında kavga çıkmış, 15'i koruma görevlisi toplam 19 sanık hakkındaki iddianame dün tamamlanarak dava süreci başlatılmıştı.
 
Erdoğan, ABD'ye yönelik eleştirel ifadeler kullanarak, "Amerika'daki bu gelişmeler iyi gelişmeler değildir. Hala bir FETÖ çetesinin koruma altında olduğu bir ülkedir Amerika. Bölücü terör örgütü PKK'nın adeta koruma altında olduğu bir ülke konumuna düşmüştür. Ben Amerika'nın tüm bu gelişmeler karşısında ne yapmak istediğini anlamakta zorlanıyorum" diye konuştu.
 
"Macron'a sormak lazım"
Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Le Point dergisine verdiği mülakattan dün kamuoyuna yansıyan ifadelerle ilgili soruyu da "Doğrusu ben tabii ne demek istediğini çözme noktasında değilim. Onu sayın Macron'dan öğrenmek lazım. Benim bildiğim tek şey var; görüşme talebinde bulunduklarına göre, ben görüşme talebini reddetmeyi arzu etmem. Çünkü dostları çoğaltmak isterim ve bize olumsuz nazarla bakanları da azaltmak isterim. Fakat ben o dergiye verilende bir olumsuzluk değil tam aksine Türkiye'nin Cumhurbaşkanıyla görüşmenin onlar için bir artı değer olduğunu düşünürüm" diye yanıtladı.
 
Fransa Cumhurbaşkanı mülakatta "küresel sahnenin yeni ‘cool‘ çocuğu olmaya mı çalıştığı" şeklindeki soruyu, "Küresel sahne o kadar da ‘cool‘ bir alan değil" diye yanıtlamış, buna bir örnek vermesi istendiğinde, "Ben Erdoğan ile on günde bir konuşmak zorunda olan biriyim" yanıtını vermişti.
 
Mülakatın ardından Macron'un yardımcılarından biri açıklama yaparak Fransa Cumhurbaşkanının ifadelerinin Erdoğan'ı eleştirme ya da alaya alma amacı taşımadığını söylemişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR