Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD MİLİTANI İNCİRLİK'DE DRON İLE YAKALANDI
IŞİD MİLİTANI İNCİRLİK'DE DRON İLE YAKALANDI
İncirlik'teki bir ABD uçağını İHA ile düşürme planı yaptığı belirtilen bir IŞİD şüphelisi yakalandı. Rus vatandaşı olan şüphelinin bir Alevi derneğini de hedef almayı planladığı belirtiliyor.
10 Ağustos 2017, 20:52
Adana'da İncirlik Hava Üssü'nde ABD'ye ait bir uçağı insansız hava aracı (İHA) ile düşürmeyi planladığı belirtilen bir IŞİD şüphelisi  bir kişi yakalandı.
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Rus vatandaşı Renat Bakıev'in İncirlik Hava Üssü'nü ve Alevi derneğini hedef almak üzere keşif yaptığı bilgisine ulaştı.
 
Silahlı terör örgütüne üye olmak ve tehdit suçlarından arandığı saptanan Bakıev, polisler tarafından yakın takibe alındı. Bakıev'in kiraladığı bisikletle birlikte Alevi derneğinin çevresinde keşif yaptığı belirlendi.
 
Bakıev'in İncirlik Hava Üssü'ndeki ABD'ye ait bir uçağı İHA ile düşürmek ve Amerikalı askerlerin bulunduğu bir alanı patlatmak için keşif yaptığının tespit edilmesi üzerine polis harekete geçti.
 
Alevi derneğine yakın bir bölgede yakalanan Bakıev'in, Rus yapımı olan anlık mesajlaşma programı 'Telegram' üzerinden İHA satın almak için diğer IŞİD üyelerinden 2 bin 800 lira para istediği de saptandı.
© Deutsche Welle

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR