Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞEHİTLERİMİZİ AĞLIYARAK UĞURLADIK
ŞEHİTLERİMİZİ AĞLIYARAK UĞURLADIK
Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nden havalanan ‘Cougar’ tipi helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düşmesi sonucu Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da aralarında yer aldığı 12 silah arkadaşıyla birlikte uğurladık
2 Haziran 2017, 20:43

 

Şırnak Şenoba’da helikopter kazasında şehit olan Albay Gökhan Peker’in naaşı bugün saat 12.00 sıralarında Çatalca Nakkaş Köyü’ndeki baba ocağına getirildi. Peker’in cenazesi evinin önüne getirildiğinde gözyaşı sel oldu. Şehit albayın annesi Semra Peker ve eşi Nilay Peker tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

 

ERDOĞAN DA CENAZEYE KATILDI

Alınan helalliğin ardında şehidin cenazesi Nakkaş Köyü Meydanı’na getirildi. Cenaze namazı, katılımın yüksek olması nedeniyle Baba Nakkaş Camii’nin yakınındaki köy meydanından kılındı.

43
 

Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ve CHP Milletvekili Engin Altan da katıldı.

2
 

Cenazede Şehit albayın annesi Semra Peker, eşi Nilay Peker, 10 yaşındaki oğlu Kaan Peker, 4 yaşındaki oğlu Kerem Peker, şehidin kardeşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

47
 

Cenaze namazını İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Cenaze namazının kılınması ve helallik alınmasının ardından tören mangasının omuzlarında şehidin cenazesini, cenaze aracına götürdü. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin yakınlarına yanına giderek başsağlığı diledi. Cenaze aracı köy mezarlığına doğru hareket ederken durduruldu. Şehidin annesi ve eşi cenaze aracına bindi. Cenazeye katılanlarda dev Türk bayrağıyla mezarlığa kadar yürüdü. Gökhan Peker’in naaşı köy mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

46
 

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nden havalandıktan kısa süre sonra yüksek gerilim hatlarına takılarak, düşen askeri helikopterde şehit olan Piyade Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Ankara’da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Albay Küçükdemirkol için Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Şehidin eşi Yasemin, kızı Zeynep ve oğlu Gökhan, tören boyunca birbirlerinin elini hiç bırakmadı.

ŞEHİT ANNESİ TÖRENE SEDYEYLE GETİRİLDİ

Şehidin acılı annesi Muazzez Küçükdemirkol, törene rahatsızlığı nedeniyle sedyeyle getirildi. Acılı anne, tören boyunca ellerini açarak, oğlu için dua etti.

Törene şehit yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından şehit Piyade Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden 29 yaşındaki Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın memleketleri olan Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde, şehit acısı ikiye katlandı. İki şehit son kez baba evlerine getirilirken, gözyaşı sel oldu.

 

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin Şenoba Beldesi’nde önceki gece helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın cenazeleri dün gece askeri uçakla Amasya’nın Merzifon İlçesi’ndeki 5’inci Ana Jet Üssü’ne getirildi. Ardından Merzifon Kara Mustafa Paşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

İki şehidin cenazeleri bugün son kez memleketlerindeki baba ocaklarına götürüldü. Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş’ın cenazesi Bahçeli Evler Mahallesi’ndeki baba evine getirilmesinin ardından gözyaşı sel oldu. Şehit için Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helalik alındı

2010 yılında göreve başlayan Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş’ın ilk çocuklarına 6 aylık hamile olan ev kadını eşi Gizem Kesikbaş, güçlükle ayakta durabildi. Kız bebek bekleyen Gizem Kesikbaş, şehit eşinin tabutuna dokunup “Sana kızımızı getirdim Aşkım” diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin babası Ali Kesikbaş’ın vefat ettiği belirtilirken, annesi Halime Kesikbaş da oğlu için ağıt yaktı. Şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş’ın İzmir’de görev yaptığı, 15 gün önce geçici görevle Şırnak’a gittiği belirtildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ 2 ÇOCUK BABASIYDI

Şehit Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın cenazesi de son kez Tekke Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Türk bayraklarıyla donatılan evinin önünde şehit Uzman Çavuş İncekar için Kuran-ı Kerim okunup yakınlarından helallik alındı.

2002 yılında göreve başlayan ve 2 çocuk babası olan şehidin eşi 35 yaşındaki Satı İncekar gözyaşlarına boğuldu. Şehit eşi, havacı asker kıyafeti giydi. Çocukları 12 yaşındaki Ata Yağız ve 8 yaşındaki Ali Yiğit babalarının tabutu başında gözyaşı döktü. Ata Yağız şehit babasının şapkasını başına taktı. Şehit Uzman Çavuşun babası İsmail ve annesi Nurdane İncekar da güçlükle ayakta durabildi.

72961_71369_02062017212543_18
 

Şehit Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın da İzmir’de görevli olduğu, geçici görevle Şırnak’a gittiği belirtildi.

İki şehidin cenazeleri baba evlerine son defa getirilmelerinin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Kara Mustafa Paşa Camii önüne götürüldü.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDILAR

Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 13 askerden Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş ile Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar için Merzifon İlçesi’nde Kara Mustafa Paşa Camii önündeki Cumhuriyet Caddesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Amasya Valisi Salih Işık, şehitlerin yakınları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

6
 

Törende şehit Pilot Üsteğmen Abdulmuttalip Kesikbaş’ın 6 aylık hamile eşi Gizem Kesikbaş gözyaşlarına boğuldu. Şehidin annesi Halime Kesikbaş da oğlunun tabutunun başında ağıt yaktı.

Uzman Çavuş Hakan İncekar’ın eşi Satı İncekar da Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine sarılıp ağladı. Şehidin annesi Nurdane İncekar güçlükle ayakta durabildi.

3
 

 

İki şehit için Cuma namazının ardından peşpeşe cenaze namazları kılındı. Askerler tarafından omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına götürüldü. Bir süre iki cenaze aracı peşpeşe kortej eşliğinde aynı caddede gitti. Ardından ellerinde Türk Bayrakları ile yürüyen vatandaşlar ‘Şehitler Ölmez vatan bölünmez’ sloganı attı. İki şehidin cenazesi ilçede bulunan şehitlikte toprağa verildi.

BALIKESİR HEM ŞEHİDİNİ HEM BAŞKANINI UĞURLADI 

Şırnak’taki helikopter kazasında şehit düşen Muhabere Yüzbaşı 37 yaşındaki İlker Acar, Balıkesir Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Acar’ın cenaze namazı, kalp krizinden ölen ilin eski belediye başkanı AK Partili Sabri Uğur’la birlikte kılındı. Başkan Uğur’un tabutu da şehit Acar’ınki gibi Türk bayrağına sarıldı.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nden havalanan ‘Cougar’ tipi helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düşmesi sonucu Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da aralarında yer aldığı 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Yüzbaşı İlker Acar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dün gece askeri uçakla Balıkesir 9’uncu Ana Jet Üssü’ne getirildi. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, üst düzey komutanlar ve emniyet yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamanın ardından cenaze, devlet hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Acar’ın cenazesi bugün saat 11.30’da morgdan alınarak, Paşaalanı mahallesindeki evine getirildi. Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından Zağnospaşa Camii’ndeki törene geçildi.

SAĞLIK BAKANI ŞEHİDİN KIZI İLE ELELE YÜRÜDÜ

Cenazeye Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ersin Yazıcı, 9’uncu Ana Jet üssü ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Partili Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı ile CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye çelenk gönderdi. Sağlık Bakanı Akdağ, cenaze töreni için Zağnospaşa Camii’ne gelirken, şehit Acar’ın annesi Nurdane Acar ile eşi Gülçin Acar’a başsağlığı diledi. Cenazede şehidin 8 yaşındaki kızı Öykü Ada annesini teselli etmeye çalışırken, 2 yaşındaki oğlu Yiğit Ege ise her şeyden habersiz Türk bayrağı salladı. Şehit Acar’ın cenaze namazı, kalp krizinden ölen ilin eski belediye başkanı AKP’li Sabri Uğur’la birlikte kılındı. Müftü vekili Ramazan Topcan’ın kıldırdığı iki cenaze namazının ardından vatandaşlardan şehit Acar ve Başkan Uğur için helallik istedi. Şehidin cenazesi, binlerce Balıkesirli’nin eşliğinde top arabasına kondu. Bakan Akdağ, kortej yürüyüşünde şehidin kızı Öykü Ada ile el ele yürüdü. Şehit Acar, Balıkesir Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

33
 

“O KAHRAMANLAR OLMASA…”

Sağlık Bakanı Akdağ, cenaze töreni öncesi Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Akdağ, şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Balıkesir’de kahramanlarımızdan genç bir yüzbaşı kardeşimiz İlker’in cenaze namazını kılacağız. Hepimizin yüreğini dağlayan bir kaza oldu. Kahramanlarımız şehit oldular, onların hatıralarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Rabbim hepsinden razı olsun. O kahramanlar olmasa biz evlerimizde rahat uyuyamayız. Bu yurdu şehitlerimiz bize emanet etti, bugün de yine şehitlerimizle bu yurdu muhafaza ediyoruz. Zalimlerle, teröristlerle, terörü besleyenlerle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Şehitler tepesi boş kalmayacak ama bu millet tarihine, geçmişine layık biçimde geleceğine de sahip çıkıyor. Büyük Türk milleti şehitleriyle beraber, bağımsızlık, özgürlük, refah mücadelesine devam edecek” dedi.

 

UĞUR DA SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Balıkesir Belediye Başkanlığı 2004-2009 yılları arasında yapan ve İstanbul’da kalp kapakçığı ameliyatından sonra evinde dinlenirken, emboli atması sonucu 59 yaşında vefat eden Sabri Uğur’un cenaze namazı da Zağnospaşa Camii’nde şehit İlker Acar’la birlikte kılındı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un amca oğlu olan Sabri Uğur’un tabutu da Türk bayrağına sarıldı. Uğur, Başçeşme Mezarlığı’nda toprağa verildi. Edip Uğur’un cenazede çok üzgün olduğu gözlendi.

MANİSA ŞEHİDİNİ GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLADI 

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Şenoba Beldesi’nde yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterde şehit olan 13 askerden Teknisyen Astsubay Başçavuş Fevzi Kıral, memleketi Manisa’nın Akhisar ilçesinde cemevinde düzenlenen 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin bayrağa sarılı tabutunun etrafını dolanıp her tarafını öpen annesi Nur Kıral’ın, “Bana kokun geliyor. Geride bıraktıkların bana emanet. Bak, başında ağlamıyorum. Sana doyamadım” sözleri yürekleri dağladı.

 

 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR