Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PAPA TÜRKİYE-AB ANLAŞMASINI ELEŞTİRDİ
PAPA TÜRKİYE-AB ANLAŞMASINI ELEŞTİRDİ
Papa Françesko, Avrupa'daki mülteci kamplarını, "toplama kamplarına" benzeterek, AB ile Türkiye arasındaki anlaşmanın insan haklarını ihlal ettiğini söyledi.
23 Nisan 2017, 16:36
 
 
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko, Avrupa ülkelerindeki bazı mülteci kamplarını, Nasyonal sosyalizm dönemindeki "toplama kamplarına" benzetti.
 
Katoliklerin ruhani lideri ayindeki konuşmasında, "Anlaşılan o ki, uluslararası sözleşmeler insan haklarından daha önemli tutulduğu için çok sayıda, dolu toplama kampı bulunuyor" dedi.
 
Papa Françesko, Roma’daki San Bartolomeo Kilisesi’nde 20'inci ve 21'inci yüzyılda inançları uğruna ölenler için Cumartesi akşamı yapılan ayin sırasında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mülteci mutabakatının, insan haklarını ihlal ettiğini belirtti.
image
 
Papa Françesko, AB'nin mülteci politikalarını eleştirdiği konuşmasında, en fazla mülteciyi kabul eden Yunanistan ve İtalya'yı övdü. Papa, mültecilerin Avrupa ülkelerinde eşit dağılımının engellenmesinin de doğru olmadığını belirtirken, Avrupalıların artık daha az çocuk yapma eğiliminde olduklarını ve aynı zamanda mültecilere kapıları kapattıkları eleştirisinde bulundu.
 
image
 
Bu durumu, "intihar" olarak tanımlayan Papa Françesko, ayinde Akdeniz üzerinden Avrupa'ya kaçmayı başaran mültecilerle de bir araya geldi.   
 
Yunanistan'da mültecilerin ilk kabul merkezi konumundaki kamplarda durumun son aylarda oldukça vahim olduğu bildiriliyor. Adalardan Yunanistan ana karaya geçmeyi bekleyen yaklaşık 13 bin 800 mülteci olduğu belirtirtiliyor. Yunanistan'da da halihazırda yaklaşık 50 bin mülteci bulunuyor.
 
© Deutsche Welle

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR