Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE 23 NİSAN İLE COŞUYOR
TÜRKİYE 23 NİSAN İLE COŞUYOR
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ün çocuklara ve tüm ulusumuza armağan ettiği çok kıymetli bir gün. 23 Nisan Kutlu Olsun
23 Nisan 2017, 02:11
 
Mustafa Kemal Atatürk’e  Türk çocukları olarak bütün dünya adına bir kez daha minnettarız…23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun
 
97 yıl önce bugün 23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Bir bölümü işgal altındaki İstanbul’dan Ankara’ya gelebilmeyi başarmış “Meclisi Mebusan” üyeleri, bir bölümü ise Anadolu kentlerinde olağanüstü koşullarda seçilenlerden oluşan 115 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk toplantısını yaptı.
 
image
 
23 Nisan 1920'de  TBMM iç ve dış sömürücülere, işbirlikçilere karşı amansız savaşmış; “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur.” İlkesini benimsemiştir.
 
23 Nisan 1920'de bağımsızlığımızın, demokrasimizin, Cumhuriyetimizin temeli atıldığı için ‘Egemenlik Bayramı’dır. İlk defa ‘Çocuk Bayramı’ olarak da 23 Nisan 1927’de kutlanmıştır.
Çocuk Bayramı savaşta yetim ve öksüz kalan çocukları neşelendirmek amacı taşımaktaydı… Bu bayram sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına armağandır.
 
ATA'NIN EN BEĞENDİĞİ ESERİ
Atatürk’ün “En beğendiğim eserim” dediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 97. kuruluş yıldönümü bugün yurt çapında kutlanacak. Ulu Önder, ulusal egemenliği armağan ettiği çocuklara şöyle seslenmişti: “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz.” 
 
image
 
COŞKUYLA KUTLANACAK
ATATÜRK’ün çocuklara armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Türkiye’de, KKTC’de ve dış temsilciliklerde coşkuyla kutlanacak. Kutlamalarda ilk tören Meclis’te yapılacak. Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek törenin ardından Anıtkabir ziyaret edilecek. Daha sonra ise Birinci Meclis’te anma töreni düzenlenecek. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da Meclis’te kutlamaları kabul edecek. Meclis Genel Kurulu’nda da bugün saat 14.00’de 23 Nisan dolayısıyla özel oturum yapılacak. Liderlerin kürsüye çıkacağı bu özel oturumda, Anayasa değişikliğinden kaynaklanan ‘sistem değişikliği’ tartışmalarının gündeme gelmesi bekleniyor.   

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR