Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABDULAH GÜL O HABERİ YALANLADI
ABDULAH GÜL O HABERİ YALANLADI
Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni parti kuracağı iddialarını bir kez daha yalanlayarak, "40 kere soruldu ve siyaseti bıraktığımı söyledim.
3 Aralık 2016, 17:27
 
 
CNN Türk özel yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni parti kuracağı iddialarını bir kez daha yalanlayarak, "40 kere soruldu ve siyaseti bıraktığımı söyledim. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim. Böyle bir niyetim yok" dedi.
 
Gül, bazı çevrelerin çok sert çıkışlar yapmamasını 'cesaretsizlik' olarak nitelemesinin doğru olmadığını belirterek, "Tavrımın cesaretle bir ilgisi yok, herkesin bir stili ve çizgisi var" ifadesini kullandı.
 
Gül, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, Bu Türkiye'ye vurulmuş büyük bir darbedir. Ancak tabii suçlu ve suçsuz ayrımı çok önemli. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımıza da zaman zaman bu konudaki kaygılarımı iletiyorum" dedi. Gül, yeni parti kuracağı iddialarını bir kez daha yalanlayarak, "Tabii ki bütün tecrübelerimi bir kenara koyacak değilim.
 
Önce beni tanıyanlar şunu bilmesi gerekir ki, ben yerli bir insanım. Kendi değerlerimize inanan bir insanım. Bununla birlikte, Batı'yı, demokrasiyi ve hukuku çok iyi bilirim. Ben eğer siyaset yapacak olsam Batı'dan Avrupa'dan değil, kendi halkımdan destek alırım. 40 kere soruldu ve cevap verdim defalarca siyaseti bıraktım diye. Parti nasıl kurulur çok iyi bilirim. Böyle bir niyetim yok" dedi. Gül, "Son dönemde Türkiye maalesef dış politikada içe kapanmış durumda" diye konuştu.
 
 'TÜRKİYE BİR AN ÖNCE NORMAL HALE DÖNMELİ'
 
 İdam cezası geri getirilse bile 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar da dahil geriye doğru uygulanamayacağının altını çizen ve bu cezanın tekrar getirileceğini zannetmediğini belirten Gül, olağanüstü hâl uygulamasının sona ermesi konusunda, "Türkiye bir an önce normal hâle dönmeli" dedi. Gül, dünyadaki gelişmelere değinirken, "Türkiye ne yazık ki biraz içine kapandı" dedi. Gül, bitme noktasına gelen AB ile üyelik müzakereleri sürecinin devam etmesi gerektiğini söylerken, "Avrupa zaten gelişmiş bir demokrasi, biz bundan faydalandık" yorumunda bulundu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR