Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAYMAKAM'A SUİKAST YAN ODADAN
KAYMAKAM'A SUİKAST YAN ODADAN
Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu bombalı saldırıda kullanılan bomba’nın Safitürk ilçe dışındayken makamının yanındaki odaya yerleştirildiği belirlendi
13 Kasım 2016, 00:16
 
 
Kaymakamlığa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu yaralanan Derik Kaymakamı Fatih Safitürk şehit oldu.
 
Şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için  Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde tören düzenlendi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törende cenaze namazını şehit kaymakamın babası kıldırdı.
 
Saldırıyla ilgili çoğu kaymakamlık çalışanı 25 kişi gözaltına alınırken, şüpheliler arasında iki kardeşi PKKya katılan Safitürkün yakın çalışanı da var. Bombanın Safitürk ilçe dışındayken makamının yanındaki odaya yerleştirildiği belirlendi.
 
Terör örgütü PKKnın Mardinin Derik ilçesinde kaymakamlığa düzenlediği bombalı saldırıda ağır yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk kaldırıldığı hastanede şehit oldu. El yapımı plastik patlayıcı ile düzenlenen saldırıda, bombanın Safitürk'ün ilçe dışında olduğu 3 gün içinde kaymakamlık makamının yanındaki odaya yerleştirildiği tespit edildi.
 
Edinilen bilgilere göre, olay yeri tutanağındaki tespitlerde, bombanın kaymakamın makam odasının yanındaki odaya bırakıldığı odanında patlama sırasında boş olduğuna dikkat çekildi. Patlamayla ilgili de kaymakamlıkta görevli memurlar ve patlamanın olduğu gün kaymakamlığa gelenlerin de olduğu 25 kişi gözaltına alındı. İlk bulgulara göre bombanın kaymakamlıkta çalışanlardan birinin yakını tarafından bırakıldığı iddia edildi. Şüpheliler arasında Safitürken yakınındaki çalışanlardan biri de var. Bu kişinin iki kardeşinin de PKKya katıldığı birinin de dağda öldürüldüğü kaydedildi.
 
Öte yandan saldırıyı, PKK terör örgütünün kendilerine YPS adını veren gençlik yapılanması üstlendi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da, patlamaya neden olan bombanın gelişmiş bir el yapımı yaplayıcı (GEYP) olduğunu söyledi. Ağar, Uzaktan kumandalı GEYP ile gerçekleştirilen bu suikastte (A4, C4, TNT, RDX tarzı) profesyonel patlayıcı kullanıldığı anlaşılıyor dedi.
 
image
 
2015te göreve gelen Safitürk, bölgede terör örgütü PKKya yönelik mücadelesiyle biliniyor. PKKnın Doğu ve Güneydoğuaki BDPli belediyelerin desteği ile başlattığı hendek terörüne karşı etkin bir mücadele ortaya koyan Safitürk, Derik Belediye Başkanlığına kayyum olarak atandı. 
 
Şehit kaymakam, PKKlı teröristlerin çukur kazıp, barikat kurduğu ilçede parke taşlı cadde ve sokaklar için asfalt projesi geliştirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü ile Derik Kaymakamlığı kısa sürede kritik noktaları asfaltlayarak, bomba tuzaklamalarının önüne geçti. Derik zeytininin markalaşması için de çalışmalar yapan Safitürk, güvelik Uzmanı ve Karar yazarı Mete Yararın TRT için yaptığı Şahit Olun belgeselinde ailesiyle birlikte kameraların önüne çıkmış, ilçede yaşananları anlatmıştı. 
 
1981 yılında Sakaryanın Geyve ilçesinde doğan Safitürk Marmara Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okudu. 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Savunma Sekreterliğinde çalışan Safitürk, 2006-2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı olarak görev yaptı. Safitürk 2009 yılında Küre Kaymakam vekili, 2010 Yılında University of Exeter, Politics dalında yüksek lisansını tamamladıktan sonra da 2011-2013 yıllarında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 yıllarında Bingöl Kiğı Kaymakamlığı yaptı. Son kararnameyle de Derik Kaymakamlığına atandı. Safitürk evli ve bir çocuk babasıydı. Şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk de Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalışıyor.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR