Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
38 BİN MAHKUM TAHLİYE OLUYOR
38 BİN MAHKUM TAHLİYE OLUYOR
Bugün çıkarılan kanun hükmünde kararneme ile 38 bin mahkum tahliye olacak.Bu karar cezaevlerinde yer açılmasına olanak sağlayacak.
17 Ağustos 2016, 15:53
 
 
FETÖ tutuklu sayısı onbinleri buldu ve cezaevleri doldu taşıyor.Önümüzdeki günlerde ciddi bir cezaevi sorunu ile karşılaşılması olası görülüyor.
 
Bugün çıkarılan kanun hükmünde kararneme ile 38 bin mahkum tahliye olacak.Bu karar cezaevlerinde yer açılmasına olanak sağlayacak.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini bildirerek, "Düzenleme bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir" ifadesini kullandı.
 
image
 
Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle, 1 Temmuz 2016 tarihine kadar işlenen suçlar nedeniyle mahkum veya mahkum olacaklar bakımından iki önemli düzenleme yapıldığını kaydetti.
 
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 105/A'daki koşullu salıverilmeye dair "bir yıl" ibaresinin "iki yıla" çıkarıldığını ifade eden Bozdağ, buna göre, koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlülerin cezalarının, koşullu salıverilme tarihine kadar olan kısmının, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak infaz edilebileceğini, bunun bir yıl erken tahliye anlamına geldiğini kaydetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR