Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDOĞAN RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ
ERDOĞAN RUSYA'DAN ÖZÜR DİLEDİ
Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektupta, "düşürülen Rus uçağı nedeniyle öldürülen pilotun ailesinden özür dilediğini ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için elinden geleni yapacağını söylediğini" açıkladı.
28 Haziran 2016, 00:26

 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rus pilotun ölümü için Putin'den özür dilediğini açıkladı.

Erdoğan mektupta "Rus jetini kasten düşürmeyi asla arzulamadık. Hayatını kaybeden pilotun ailesinin acısını kalpten paylaşıyoruz. Rus pilotu öldürmekle suçlanan kişi hakkında soruşturma yürütülüyor" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada olayda ölen pilotun ailesine başsağlığı mesajı verdiğini ve "af dilediğini" kaydetti.

Kremlin'in eline geçen Rusça mektupta 'Af dilerim' anlamına gelen 'İzvinitye' ifadesinin yer aldığı bildiriliyor.

'Kusura bakmasınlar'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum" ifadelerini kullandığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve terörle ortak mücadele edilmesi için çağrıda bulunduğunu belirtti.

İbrahim Kalın, Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti.

Haberin gelmesinin ardından Türk Lirası ABD Doları karşısında değer kazanmaya başladı.

image

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, mektupta şu ifadeler de yer aldı:

"Bir kez daha üzüntümü ve derin başsağlığı dileklerimi ölen pilotun ailesine iletmek istiyorum ve ve özür diliyorum. Tüm kalbimle acılarını paylaşıyorum. Rus pilotun ailesini Türk ailesi olarak kabul ediyoruz. Verilen acıların ve zararın hafifletilmesi için gerekli tüm inisiyatifleri almaya hazırız."

'Son kararı Moskova verecek'

Rusya Tarım Bakanı Alexander Tikachev, Türkiye'yle ilişkilerin bundan böyle ne düzeyde olacağına Moskova'nın karar vereceğini söyledi.

Kasım 2015'te Rus jetinin düşürülmesinin ardından Rusya, Türkiye'den ithal edilen tarım ürünlerinin neredeyse tümünü yasaklamıştı.

Kremlin ayrıca Rus vatandaşlarına Türkiye'de tatile gitmeme çağrısı yapmış ve turizm acentalarının da Türkiye'ye tur satışlarını engellemişti.

Alparslan Çelik tahliye edildi

Image copyrightDHA

Kasım 2015'te Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle, Türk savaş uçakları tarafından düşürülen Rus Su-24 tipi savaş uçağının pilotu paraşütle atladığı sırada Suriye tarafındaki savaşçılar tarafından vurularak öldürülmüştü.

Pilotu vurduğu iddia edilen Alparslan Çelik ise bugün 'Harp slahı taşımak' suçlamasıyla çıktığı duruşmada hakim tarafından serbest bırakıldı.

 

Yurtdışına çıkış yasağı konan Çelik'in tutuksuz yargılaması devam edecek.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR