Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARA GÜNÜMÜZÜN ACI TABLOSU 6 ŞEHİT
KARA GÜNÜMÜZÜN ACI TABLOSU 6 ŞEHİT
Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların jandarma karakoluna düzenlediği saldırının ardından bölgeye takviye giden timin bulunduğu askeri araca teröristlerin saldırısında iki asker şehit oldu. Hakkari'de de hainlerin önceden tuzakladığı bomba patladı dört asker şehit düştü.
24 Haziran 2016, 10:07

 

Mardin’in Derik İlçesi’ne bağlı Akçay Köyündeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu’na bugün sabah saat 06.30’da bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik’ten takviye timler gönderildi.  Ancak bölgeye takviye gönderilen askeri time PKK’lı teröristlerin pusu kurup ateş açması sonucu ilk belirlemelere göre iki asker şehit oldu.  Bölgeye sevk edilen takviye birlikler teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

HAKKARİ’DE DE DÖRT ŞEHİT

Bir acı haber de saat 07:15’de Hakkari’den geldi. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri yol emniyeti aldığı sırada el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit oldu.

TSK’dan hain saldırılarla ilgili yapılan açıklamada “24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız saat 06.30’da şehit olmuştur. Ayrıca Hakkâri Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 kahraman silah arkadaşımız saat 07.15’te şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

FOTO:İHA - Şehidin babası acı haberle yıkıldı.
 

Şehidin babası acı haberle yıkıldı.

ACI HABERLER GİTMEYE BAŞLADI

Mardin’in Derik ilçesine bağlı Soğukkuyu köyünde ev araması yapmak için giden askerlerden Astsubay Mustafa Ayna'nın acı haberi memleketi Çorum’un Osmancık ilçesine ulaştı. İlçe Jandarma Komutanlığına ulaşan acı haber şehidin ailesine bildirildi. Acı haberi alan Ayna ailesi yıkıldı.

FOTO:İHA Mustafa Ayna geride acılı bir eş ve yetim bir çocuk bıraktı.
 

FOTO:İHA Mustafa Ayna geride acılı bir eş ve yetim bir çocuk bıraktı.

Yaşanabilecek olası bir sağlık sorunu için İlçe Jandarma Komutanlığında ve ailenin evinde sağlık ekipleri hazır bulunduruldu. İlçe Jandarma Komutanlığına gelen aileyi İlçe Müftüsü Süleyman Çoban teskin ederken, Kaymakam Cemalettin Demircioğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı İrfan Kıymaz, Askerlik Şube Başkanı Personel Yüzbaşı Serhan Tongüç, İlçe Emniyet Müdürü Abdurrahim Esmek de Ayna ailesinin yanında bulundu.

FOTO:İHA
 

Şehidin Atatürk Caddesi’nde bulunan baba evini askerler ve  komşuları büyük bayraklar ve Atatürk posteri ile donattılar.  Mustafa Ayna, 2005 yılında girdiği astsubay okulundan 2007 yılında mezun olarak aynı yıl göreve başladı. Mustafa Ayna'nın 1 ay önce Bolu'ya tayininin çıktığı, taşınmak için Mardin’de bulunan evinin eşyalarını topladığı öğrenildi.  Şehit Astsubay Mustafa Ayna’nın evli 1 çocuk babası olduğu bildirildi

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR