Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EROL EVGİN'E SERT YANIT
EROL EVGİN'E SERT YANIT
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Erol Evgin'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen sanatçı olsan ne olur?" diye sordu.
23 Haziran 2016, 12:46

 

‘Çobanın oyu ile benimki bir mi?’ diyerek günlerce tartışılan manken Aysun Kayacı’nın sözü 8 yıl sonra gündeme geldi. Bu kez Erol Evgin, “Okuma bilmeyenler muhtarı seçsin, iyi eğitim alanlar belediye başkanını.” dedi,Tayyip Erdoğan anında cevap verdi.
 
SEN SANATÇI OLSAN NE  OLUR
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım” sözleriyle gündeme gelen Erol Evgin'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen sanatçı olsan ne olur?" diye sorunca ülkkenin Cumhurbaşkaanı çılgına döndü..
 
image
 
Sanatçı Erol Evgin'in, Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği söyleşideki “Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım” sözlerine gelen eleştirilere yanıt vermişti.
 
Söyleşide, adalet ve demokrasi kavramını sorgulayan Evgin, “Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız ‘Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi olacak?’ demişti hatırlarsanız… Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum. Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle, 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil.” dedi. “Hak tam da bu değil mi? Eşitlik?” sorusuna ise Evgin, “Bana adaletli gelmiyor bu durum. Herkes seçebilmeli tabii. O parmak basan ablamız muhtarını seçsin, biraz daha iyi eğitim alan belediye başkanını seçsin.” cevabını vererek tezini savundu
 
Evgin, “Bir gazeteye verdiğim röportajda; sağlıklı bir demokraside eğitimin önemini vurgulamak için verdiğim bir örnekten yola çıkarak yorum yapanlardan, röportajın tamamını okumalarını rica ediyorum” diye konuşmuştu.
 
Erol Evgin'e tepki gösterdi. Erdoğan, "Sen sanatçı olsan ne olur?" diye yüksek perdeden tepki gösterdi bundan sonra Erol Evgin'e fiili yada piskolojik saldırılar olabileceği endişesi aleni ortada..
 
Eski manken ve televizyon sunucusu Aysun Kayacı çobanın oyu ile benim oyum bir olmamalı deyince adeta piskolojik linçe uğramış özellikle Ak Parti camiasına yakın kişilerin küfürlü saldırılarına maruz kalıp sonunda ülkeyi terk ederek Londra'ya yerleşmişti.
 
Şeffaf Gazete.com
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR