Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VİZE SERBESTLİĞİ TERÖR YASASI KURBANI OLDU
VİZE SERBESTLİĞİ TERÖR YASASI KURBANI OLDU
AB Bakanı Volkan Bozkır, terörle mücadele yasasında değişiklik yapmanın imkansız olduğunu söyledi, “Vize serbestisi konusunda umudumu yitirmeye başladım” dedi.
12 Mayıs 2016, 07:38
 

AB Bakanı Volkan Bozkır, terörle mücadele yasasında değişiklik yapmanın imkansız olduğunu söyledi, “Vize serbestisi konusunda umudumu yitirmeye başladım” dedi.

Shengen ülkelerine vizesiz seyahat için Türkiye’nin acil adım atması gereken beş kriterden biri de terörle mücadele yasasında değişiklik. Ancak bu kriter, Türkiye hükümeti ile Avrupa Birliği (AB) arasında krize dönüşmüş durumda.

AB Bakanı Volkan Bozkır, terörle mücadele yasasında değişiklik yapmanın imkansız olduğunu söylerken, “Vize serbestisi konusunda umudumu yitirmeye başladım” dedi.

Müzakerelerin kritik bir aşamaya geldiğini söyleyen Bozkır, beklentileri yeterince karşıladıklarını savunarak, “Bu bir matematik problemi değil, bir siyaset problemi” dedi.

BBC’ye açıklamalarda bulunan AB Bakanı Bozkır, terörle mücadele yasasına ilişkin olarak “Üzerinde çalışırız ama Türkiye’de 450’den fazla güvenlik gücünün PKK terörü tarafından şehit edildiği ve beş ya da altıdan fazla intihar saldırısının düzenlediği, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bu şartlarda, terörle mücadele yasasının değişmesi kesinlikle mümkün değildir. Üstelik yasamızın Avrupa standartlarıyla uyumlu olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bozkır’ın bu sözleri, Strasbourg’da Avrupa Parlamentosu üst düzey üyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından geldi.

Erdoğan: Biz yolumuza, sen yoluna

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçen hafta, AB’ye, Türkiye’nin terörle mücadele yasalarında değişiklik yapmayacağı uyarısında bulunmuştu.

Erdoğan AB’ye, “Biz yolumuza gidiyoruz, sen de yolunuza git kiminle anlaşıyorsan anlaş” demişti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR