Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VİZE SERBESTLİĞİ TERÖR YASASINA BAĞLI
VİZE SERBESTLİĞİ TERÖR YASASINA  BAĞLI
AP, vize muafiyetini gündemden kaldırdı,AP, Türkiye 72 kriteri tamamlayınca kadar vize muafiyetini gündeme almayacak
11 Mayıs 2016, 11:48

 

Avrupa Parlamentosu sözcüsü, Türkiye'nin vize muafiyeti için 72 kriterin tümünü yerine getirinceye kadar Avrupa Parlamentosu Sivil Özgürlükler ve Adalet Komisyonu'nun konuyu gündeme almamaya karar verdiğini belirtti.

Türkiye'nin yerine getirmesi gereken kriterlerden arasında Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik de bulunuyor. Türkiye'nin yasadaki "terör" tanımını değiştirmesi gerekiyor. Bu şekilde de basın, ifade ve toplanma gibi temel özgürlüklerin garanti altına alınması amaçlanıyor.

Ayrıca yolsuzluğa Karşı Avrupa Ülkeler Grubu Konseyi'nin (GRECO) tavsiyeleri ile uyumlu yasal düzenlemeler yapması gerekiyor. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda da değişiklikler yapılarak AB standartları ile uyumlu hale getirilmesi de yerine getirilmesi gereken ikinci bir kriter. Ayrıca AB'nin emniyet teşkilatı EUROPOL'le yapılan Operasyonel İşbirliği Anlaşması'nın uygulamaya konulması gerekiyor. Son olarak da suçluların iadesi konusunda AB üyesi ülkelerle hukuki alanda işbirliğinin sağlanması gerekli.

Ancak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik yapmayacaklarını belirtmiş ve herkesin kendi yoluna gitmesi gerektiğini söylemişti. Erdoğan'ın bu açıklaması Avrupa'da büyük tepki çekmişti. Erdoğan son açıklamasında ise ''Türkiye'nin stratejik hedefi AB üyeliğidir. AB, terörle mücadelede daha kararlı tutum sergilemeli'' demişti. Bu açıklamalar, Erdoğan'ın tavrını yumuşattığı şeklinde yorumlanmıştı. ( Deutsche Welle


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR