Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TAHİR ELÇİ ÖLDÜRÜLDÜ
TAHİR ELÇİ ÖLDÜRÜLDÜ
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Balıkçılarbaşı semtinde bulunan ve geçtiğimiz gün kurşunlanarak tahrip edilen tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukatla açıklama yaptıktan sonra silahlı saldırıya uğradı.
28 Kasım 2015, 14:37
 
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur’da yaptığı açıklamadan sonra bir çatışma ortaının arasında kaldı ve başından silahla vuruldu. Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Elçi hayatını kaybetti.
 
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Balıkçılarbaşı semtinde bulunan ve geçtiğimiz gün kurşunlanarak tahrip edilen tarihi Dört Ayaklı Minare’nin önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukatla açıklama yaptıktan sonra silahlı saldırıya uğradı.
 
image

 
Başından ağır yaralanan Tahir Elçi, kaldırıldığı Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden Elçi'nin son sözleri..
 
Tahir  Elçi vurulmadan önce yaptığı açıklamada “Bu tarihi bölgede; birçok medeniyete beşiklik etmiş, evsahipliği yapmış bu kadim bölgede; insanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun, diyoruz” diyordu..
 
 
Olayın ardından silahlı saldırganla polisler arasında çıkan çatışmada bir polis hayatını kaybetti, üç polis bir AA muhabiri de yaralandı.
 
Avukat Gülşen Özbek “Tahir Elçi uzaktan atılan bir mermi ile vuruldu” 
 
Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin ölüm haberini “Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi suikast sonucu öldürülmüştür” ifadeleriyle duyurdu.image
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi vurularak hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili konuştu.
 
Burhaniye Pelitköy Ticaret Odası Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Okulu ile yapımı tamamlanan tesislerin hizmete alım töreninde konuşan Erdoğan Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili olarak şunları söyledi.
 
“Bir üzüntümü ifade etmek istiyorum. Az önce Diyarbakır’da yaşanan bir çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldüğünü, bir polisimizin de şehit olduğunu öğrendim.
 
“Ayrıca polislerden ve gazetecilerden yaralananlar var.
 
“Sayın Elçi’ye ve şehit polisimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Bu olay Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlığının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir.
image
 

Tahir Elçi kimdir :

1966 yılında Şırnak’ın Cizre İlçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Cizre’de tamamladı. Elçi, 1991 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu

1992 yılından itibaren Diyarbakır da serbest avukatlık yapan Elçi, daha sonraları ise 1998-2006 arası Diyarbakır Barosu’nda yönetici olarak görev yapmış ve Diyarbakır Barosu Başkanlığı yanı sıra Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yapıyordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından Avukat Tahir Elçi, 90’lı yıllardaki yargısız infaz, faili meçhul cinayetler, köy yakma davalarında mağdur avukatlığı yaparken, Diyarbakır ve bölgedeki hak ihlalleriyle ilgili de çalışmalarını sürdürüyordu.

Elçi, Lice davası – Temizöz davası – Kuşkonar ve Koçağılı köylerinin bombalanması ve Roboski Katliamı davalarının da aralarında olduğu pek çok davada hak savunuculuğu yaptı.

2012’DE Diyarbakır Barosu 43. Olağan Genel Kurulunda, Baro Başkanı seçildi.

Tahir Elçi, 15 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında “PKK terör örgütü değildir” demişti.

Bunun üstüne kanala 700 bin lira para cezası kesilirken, Tahir Elçi 20 Kasım günü Diyarbakır’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilmişti.

Elçi, savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmesine karşın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Elçi hakkında, “terör örgütü propagandası” suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, yurtdışına çıkış yasağı da konulmuştu.

Elçi, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR