Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK
SIRTIMIZDAN BIÇAKLANDIK
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su 24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, Türkiye'yi kast ederek Terör destekçileri tarafından Sırtımızdan bıçaklandık" ifadesini kullandı.
24 Kasım 2015, 15:52

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su 24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, Türkiye'yi kast ederek Terör destekçileri tarafından Sırtımızdan bıçaklandık" ifadesini kullandı.

Uçağın düşürülmesinin Rusya-Türkiye ilişkileri açısından "ciddi sonuçları olacağını" söyleyen Putin, "Türkiye Rusya'nın ABD İle bu tür olayları önlemek adına imzaladığı sözleşmeye rağmen Rus savaş uçağını vurdu. Rus savaş uçağı Suriye topraklarında, Türk sınıra 4 km uzaklıkta düşürüldü. Rus uçağının düşürülmesi Türkiye-Rusya ilişkilerinde ciddi sonuçları olur. Bu olay sırtından bıçaklamak gibi" dedi. "Rusya uzun zamandır IŞİD kontrolündeki kuyulardan Türkiye'ye giden petrolden haberdar" diyen Putin sözlerini şöyle sürdürdü:image

"Uçak Suriye topraklarında, Türkiye sınırından 4 kilometre ileride bir bölgeye düştü. Saldırı esnasında, 6 bin metre yükseklikte ve Türkiye topraklarından 1 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık. Uçaklarımız Lazkiye’nin kuzeyinde IŞİD’le mücadele operasyonu gerçekleştiriyordu. Burası çoğu Rusya kökenli (Çeçen) militanların yoğun biçimde konuşlandığı dağlık bir bölge. Bu bağlamda uçaklarımız, teröristlere önleyici saldırılar düzenleme görevini yerine getiriyordu. Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu. Üstelik biz ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamıştık.

TÜRKİYE NE İSTİYOR?'

Türkiye de ABD öncülüğündeki koalisyon dahilinde güya terörle mücadele eden ülkelerden biri. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır. Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok. Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu. Türkiye ne istiyor? NATO’yu IŞİD’in hizmetine sunmayı mı? Uçağımızın düşürülmesiyle ilgili tüm yaşananları analiz edeceğiz. Teröristlerin elindeki bölgelerden büyük miktarda petrol ve petrol ürününün Türkiye'ye gittiğini uzun zamandır biliyoruz. Buradan terörist grupların eline büyük paralar geçiyor."

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR