Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE RUS UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ
TÜRKİYE RUS UÇAĞINI DÜŞÜRDÜ
Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın Su 24 tipi Rus uçağı olduğu kaydedildi.
24 Kasım 2015, 15:34

 

Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen Su 24 tipi Rus savaş uçağı  Türk F-16'lar tarafından vurularak düşürüldü.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısındaki Bayırbucak bölgesine düşen uçağın iki pilotun akıbeti ise muhaliflerin sosyal medyada yaydığı görüntülerle anlaşıldı

Fırlatma koltuğu ile uçaktan kurtuşan Rus pilotlar paraşütle inerkan ALLAH-U EKBER sesleri ile bölgeyi kontrol eden rejim karşıtlarınca  öldüüldü.

Cephedeki Türkmen kaynakların, uçağın Türkiye sınırına çok yakın olan Suriye’nin Yamadi Köyü'nde kurulu çadırların üzerine düştüğünü belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı uçağın kendilerine ait olduğunu ancak sınır ihlali yapmadığını savundu.

Türkiye açıklamasında, "Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24'te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.image

Rusya uçağın düşürüldüğünü doğruladı

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Su-24 tipi Rus savaş uçağının muhtemelen yerden açılan ateş sonucu düşürüldüğünü açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, uçağın 6 bin metre irtifada bulunduğu ve pilotların paraşütle atladığı belirtildi. Pilotların akıbetinin araştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, Su-24'ün, tüm uçuşu süresince sadece Suriye hava sahasında bulunduğu öne sürülerek bunun radarlarla tespit edildiği savunuldu.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, bunun çok ciddi bir olay olduğunu belirterek, "Resmin tamamını görmeden herhangi bir yorumda bulunmak, varsayım ve değerlendirme yapmak için erken. Bu nedenle sabırlı olmak gerekiyor" dedi. 

Rusya Savunma Bakanlığından uçağın düşme nedenine ilişkin kesin açıklama yapılmadığını aktaran Peskov, "Biz uçağın Suriye hava sahasında olduğunu kesin olarak biliyoruz. Savunma Bakanlığının açıklamasında 'muhtemelen vuruldu' ifadesi kullanılıyor" diye konuştu.

Peskov, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçak olayıyla ilgili Rusya Güvenlik Konseyini topladığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını" belirterek, Putin'in bugün Soçi'de Ürdün Kralı Abdullah ile yapacağı görüşmede bu konuya değinebileceğini kaydetti. 

 Rus savaş uçağının nasıl düşürüldüğüne dair iki farklı açıklama geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur” denildi.

 

Buna karşın Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın ilk verilere göre karadan açılan ateş sonucu düşürüldüğünü savundu

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR