Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYA LİDERLERİ ANTALYA BELEK'TE
DÜNYA LİDERLERİ ANTALYA BELEK'TE
Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün Paris'te 129 kişinin ölümüne yolaçan saldırıların faillerini yakalayıp adalete teslim edeceklerini söyledi.
15 Kasım 2015, 15:19
 
 
 
Dünya liderlerinin katıdığı G-20 Zirvesi  Antalya'da başladı.
 

Dünya liderleri Antalya'daki G-20 zirvesinde bir araya geldi.. 13 Kasım'da Paris'te gerçekleşen terör saldırıları, zirvenin küresel ekonomi ve göçmen krizi ağırlıklı gündemini bir anda terörle mücadeleye çevirdi. 

image

Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsil ettiği zirveye ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Jinping  Almanya'dan Merkel gibi liderler de katılıyor. Dün Viyana'daki uluslararası müzakerede Suriye'de geçiş süreci için takvim belirlenmişti. Yarın sona erecek G-20'deki Suriye temasları da kritik önemde... 

Zirvenin ev sahibi Türkiye adına  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve başlamadan ABD Başkanı Barack Obama ile sabah saatlerinde bir araya gedi. 1.5 saat süren bu görüşmenin ardından zirvenin resmi açılışı yapıldı
 

Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'da bulunan ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün Paris'te 129 kişinin ölümüne yolaçan saldırıların faillerini yakalayıp adalete teslim edeceklerini söyledi.image

"Türkiye hem Suriye hem de Irak'ta IŞİD ya da DAEŞ'in aktivitelerini takip konusunda ABD ve koalisyonun diğer üyelerinin iyi bir ortağı oldu." 

İkili müzakereler çerçevesinde Erdoğan'la yaptığı görüşme sonrası basına konuşan Obama, "Fransız halkıyla dayanışma içerisindeyiz. Bu suçu işleyenleri yakalayacak ve adalete teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmasına G20 zirvesine 'güzel Antalya'da ev sahipliği yapan Türk halkına teşekkür ederek başlayan Obama, "Ankara ve Paris'te masum insanları hedef alan saldırılar sadece Türkiye ve Fransa'ya değil, medeni dünyaya yapılmıştır." diye konuştu.

"Türkiye hem Suriye hem de Irak'ta IŞİD ya da DAEŞ'in aktivitelerini takip konusunda ABD ve koalisyonun diğer üyelerinin iyi bir ortağı oldu." diyen ABD Başkanı, "Bugün yaptığımız görüşmeler birlikte sürdürdüğümüz çalışmayı koordine etme, DAEŞ'in operasyonlarını yürütmesine yolaçan Türkiye-Suriye sınırının güçlendirilmesine yardım etme açısından çok faydalı oldu." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Türkiye'nin Suriye'den ayrılan göçmenlerle ilgili yükünü de konuştuğunu aktaran Obama, "Yerinden olmuş insanlar ve göçmenlere karşı en büyük insani yardımı sağlayan ABD olarak Türkiye, Avrupa ve diğerleriyle dayanışma içerisindeyiz. Göçmenlerin sayısının düşürmeyi umduğumuz şu sıralarda bile yardıma ihtiyacı olanlara yardım etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

PARİS SALDIRILARI TÜM İNSANLIĞA KARŞIDIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında Paris'te meydana gelen saldırıların tüm insanlığa karşı yapılmış olduğunu söyledi. Erdoğan, ABD'nin model ve stratejik ortağı olarak Dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla bundan sonra da dayanışma içerisinde olacaklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi görüşmeleri sırasında iklim değişikliği meselesi, dünyadaki finansal ve ekonomik gelişmeleri de ele alacaklarını söyledi.

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR