Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİYARBAKIR'DA BİR ŞEHİT DAHA VERDİK
DİYARBAKIR'DA BİR ŞEHİT DAHA VERDİK
Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yönelik saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.
23 Ağustos 2015, 14:29

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlarla gerçekleştirilen saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçede hidroelektrik santralinin güvenliğini sağlayan askerlere, sabah saatlerinde teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. İlk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.

Genelkurmay: Operasyonlar sürüyor

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Panak köyü bölgesindeki HES'in emniyetini sağlayan askerlere 05.50'de teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu kaydedildi. 

Saldırıya anında karşılık verildiği belirtilen açıklamada, "Çatışmada kahraman bir uzman çavuşumuz şehitolmuş, kahraman üç personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesine yer verildi.

"Teröristleri gördükleri yerde vursunlar"

Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan, saldırıda şehit olan 26 yaşındaki uzman onbaşı Mehmet Kara'nın Kındam Mahallesi'ndeki evinde baba Metin Kara'ya şehadet haberini verdi.

Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Metin ve anne Nazlı Kara gözyaşlarına boğuldu. Ailenin oturduğu sokağa Türk bayrağı asılırken baba Metin Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır'a gittiğini söyledi.

Diyarbakır'a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Teröristlere karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kara, "Benim tek isteğim, o teröristlere 'Dur' bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu" diye konuştu.

Bağlar'da polise saldırı

Öte yandan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı ve el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda ise bir terörist yaralı ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca dün akşam Mevlana Halit Mahallesi Nükhet Coşkun Caddesi'nde durdurulan araçların kontak anahtarlarına el konularak yolun trafiğe kapatılmak istendiği belirtildi.

Olaya müdahale eden güvenlik güçlerine silah ve el yapımı patlayıcılarla saldırıldığı ifade edilen açıklamada, çıkan çatışmada terör örgütü mensubu bir kişinin yaralı ele geçirildiği kaydedildi.

Hastaneye götürülen teröristin üzerinden ve çantasından tabanca, 2 şarjör, 3 el yapımı bomba ve 3 araç kontak anahtarının ele geçirildiği bildirildi.

AA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR