Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞIRNAK'TA BİR YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU
ŞIRNAK'TA BİR YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda ağır yaralanan Yüzbaşı Ali Alkan şehit oldu. Alkan'ın, ailesinin gönderdiği yiyecekleri alamadan şehit düştüğü açıklandı.
22 Ağustos 2015, 10:08

 

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Ayvalık Köyü'ndeki Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda ağır yaralanan Yüzbaşı Ali Alkan şehit oldu. Alkan'ın, ailesinin gönderdiği yiyecekleri alamadan şehit düştüğü açıklandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve ağır silahlarla taciz ateşi açıldı. Açılan ilk ateşte biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan yüzbaşı şehit oldu.

Karakolda nöbet tutan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine yoğun ateş altında kalan teröristler, geldikleri derin vadilere doğru kaçtı. PKK'lıların kaçtığı bölgeye, Ayvalık Jandarma Karkolu'ndaki birlik tarafından top atışı yapıldı. Şırnak23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopterleri de PKK'lıların kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Genelkurmay'dan şehit yüzbaşıyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "21 Ağustos 2015 saat 22.00'da bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak/Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Karakolu'na, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere kahraman üç personelimiz yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmiştir. Tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olan kahraman personelimiz J. Yzb. Ali Alkan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimiz Kahraman J. Yzb. Ali Alkan'a Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."

AİLESİNİN GÖNDERDİĞİ YİYECEĞİ ALAMADAN ŞEHİT DÜŞTÜ

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın babası Hasan Alkan'a, şehadet haberi Osmaniye Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak tarafından verildi. Alkan'ın, ailesinin gönderdiği yiyecekleri alamadan şehit düştüğü açıklandı.

4'ü kız 8 kardeşli ailenin en küçüğü olan, bir yarbay bir de başçavuş abisi bulunan şehidin babası, oğlunu 1 yıl önce gördüğünü belirtti. Acılı baba Hasan Alkan, " En son 3 gün önce ayın 19'unda telefonla görüştüm. Benden bir de paket istedi, yiyecek göndermiştim. Paketi ona ulaşmadan şehit haberi geldi. Benim çocuğum vatan için şehit oldu onun cennette yeri var. Bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşsün. Ben bu kadar derim. Allah onları da bu durumlara düşürsün." dedi

1 yıl önce eşini kaybeden baba, Baş Mahallesi Zeytinlik Caddesi'nde 2 odalı kiralık evde yaşıyor. Acılı baba, taziye çadırını geniş olması için kızının evinin önüne kurdurdu.

Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Ayvalık Jandarma Karakolu'na saat 21.30 sıralarında PKK'lı bir grup tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlen saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR