Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ONBİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ
ONBİNLERCE İŞÇİ YÜRÜDÜ
Eline Türk bayrağını alan oninlerce işçi 1 Mayıs’ı kutlamak için alanlara akın etti. Genci, yaşlısı 7’den 70’e herkes bayramı kutladı.
1 Mayıs 2015, 11:00

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm şehirlerde kutlanıyor. Türk-İş'in tercih ettiği Zonguldak’ta binlerce sendika üyesinin TIR Parkı kavşağından başlayan yürüyüşü Madenci Anıtı önünde sonlandırdı.

Alanda 1 Mayıs kutlamaları başladı. İzmir'de işçiler Basmane Meydanı'nda toplandı, binlerce kişi Gündoğdu'ya yürüyüşe geçti. Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı. İşte Türkiye genelindeki 1 Mayıs kutlamalarından satırbaşları:

Türk-İş’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü madenin ve emeğin başkenti olan Zonguldak’ta kutlama kararı almasının ardından hazırlıklarda sona gelindi. Sabah erken saatlerde TIR Parkı kavşağında buluşan çok sayıda sendika üyesi yürüyüşe geçerek Madenci Anıtı önüne geldi. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de kutlamalar çerçevesinde geniş güvenlik önlemlerini sürdürüyor.
 

MADEN İŞÇİLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Eline Türk bayrağını alan onlarca vatandaş 1 Mayıs’ı kutlamak için alanlara akın etti. Genci, yaşlısı 7’den 70’e herkes bayramı kutladı. Türk-İş’in koordinasyonunda gerçekleştirilen bayram kutlamasında en çok dikkati ise sarı baretleriyle maden işçileri çekti.

SAHNEDE ÇÖKME ENDİŞESİ

Kutlamalar için kurulan sahneye çok sayıda sendika üyesinin çıkması üzerine sık sık uyarılar yapıldı. Genel merkez yönetim kurulu üyeleri haricinde sahnede kimsenin bulunmaması istendi. Uyarılarda, “Arkadaşlar, lütfen şu sahneyi boşaltalım. Arkadaşlar lütfen, platform çökecek. Sahne çökecek, lütfen burayı genel başkanımızın konuşmasından önce Türk-İş yönetimine bırakın. Sahne çökecek. Genel başkanlarımız kalıyor, yönetim kalıyor” denildi. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı ‘Kanat 1’ isimli helikopter de 1 Mayıs kutlamalarında emniyet ekiplerine sıklıkla destek oldu. Özel hareket ekipleri de alandaki binaların çatılarında güvenlik önlemleri aldı.

 İZMİR’DE BİNLERCE İŞÇİ YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

İzmir’de 1 Mayıs coşkusunu kutlamak isteyen DİSK, KESK, TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalar, sivil toplum kuruluşları, öğrenci konfederasyonları, sol partiler ile işçiler sabahın erken saatlerinde Basmane Meydanı’nda toplandı. Binlerce işçi, slogan, ıslık ve ellerinde pankartlarla kortejler halinde Gündoğdu Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Lozan’dan Gündoğdu Meydanı’na doğru ilerleyecek olan kalabalık, 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak.

ANKARA'DA SIHHİYE MEYDANI'NA YÜRÜYÜŞ

Ankara'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, tarihi tren garından Sıhhiye Meydanı'na yürüyüşle başladı. Tren garının önünde toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü üyeleri, slogan atarak yürüdü. Gruptakilerin, "Yaşasın 1 Mayıs", "Emek en yüce değerdir", "Yaşasın tam bağımsız Türkiye" yazan pankart ve dövizlerle bağlı bulundukları sendika ve partilerin bayraklarını, bazılarının da Türk bayrağı taşıdıkları gözlendi.

ÇOCUĞUYLA GELENLER VAR

Gruptakilerin bazılarının çocuklarıyla yürüyüşe katıldığı, fotoğraf çektirdikleri, bazılarının ise köprü altlarına ve duvarlara sprey boyalarla yazılar yazdığı görüldü. Gruptakiler, trafiğe kapalı Talatpaşa Bulvarı'ndan, kutlamaların yapılacağı Sıhhiye Meydanı'na ulaşacak.

Kutlamalar ve yürüyüş nedeniyle Kızılay ve Sıhhiye meydanlarına çıkan yollar trafiğe kapalı tutuluyor. Gruplar, Sıhhiye Meydanı'na ulaştığında, tek tek güvenlik noktalarından geçirilerek kutlama alanına alınacak. Güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu gözlenen yürüyüşte gruptakilere ambulanslar da eşlik ediyor.

SİİRT'TE DAVUL VE ZURNA İLE KUTLAMA

Siirt Belediye İşçi Sendikası üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

Sendika binası önündeki toplanan işçiler, pankart açıp çalınan davul zurna eşliğinde caddede halay çekti. Grup adına açıklama yapan Siirt Belediye İşçi Sendikası Başkanı Halit Akınay, bugünün işçilerin uluslararası düzeyde mücadele, dayanışma ve birlikte hareket etme kararlılığı gösterdiği gün olduğunu söyledi. Emekçiler olarak bir araya gelip taleplerini haykırdıklarını belirten Akınay, ülkesi, ulusu, ırkı, siyasal görüşü, dini, mezhebi, dili, cinsiyeti, yaşı, mesleği ne olursa olsun, ülkede ve dünyanın dört bir yanında emekçiler olarak seslerini yükseltmeye, taleplerini haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Ekmek, barış, özgürlükten yana olduklarını belirten Akınay, "Çoğulcu ve özgürlükçü demokratik düzenin tüm kural ve kurumlarıyla ülkede egemen olması için bir araya geldik. Yine ve yeniden alanlardayız. Yine dünyaya ve ülkemize eşitliği, barışı, kardeşliği, özgürlüğü çağırıyoruz. Emeğin çıkarının savaşta değil, barışta olduğunu biliyor, savaştan yana hiç bir politikaya onay vermeyeceğimizi haykırıyoruz. Biz daha çok demokrasiyi herkes için hemen istiyoruz. İnsana yakışır şartlarda yaşamak istiyoruz" dedi.

1 Mayıs tüm emekçilere kutlu olsun pankartı açan grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

20 İLDEN ADANA'YA

Türkiye Kamu-Sen'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Adana'da kutlama kararı doğrultusunda çevre illerden gelen işçiler, yürüyüş için toplanmaya başladı. Kutlamalar kapsamında yaklaşık 20 ilden Adana'ya gelen Türkiye Kamu-Sen üyeleri, yürüyüşün başlayacağı Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilciliği önüne geldi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, işçileri karşılayarak onlarla selamlaştı. Bayrak ve döviz taşıyan işçiler, Atatürk Parkı'na kadar yürüyecek.Yürüyüş güzergahı ve park çevresinde güvenlik önlemi alındı.

KONYA'DA 1 MAYIS

"Mevlana ve hoşgörü" kenti Konya'da, Memur-Sen ve Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü binlerce işçi ve memurun katılımıyla kutlamaya başladı.

      
Davul zurna eşliğinde halay çeken, ellerindeki pankart ve dövizlerle meydanı dolduran Hak-İş ve Memur-Sen üyeleri, işçiler, memurlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri alanı renklendirdi.
      
Platforma çıkan sendika başkanları kutlamalara katılanları selamladı. Katılımcılar, halk oyunları ekiplerinin gösterisi ve Grup Yürüyüş konseriyle büyük coşku yaşadı. Açılış konuşmalarının ardından 1 Mayıs bildirisi okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi. Beyaz güvercinler uçuruldu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR