Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜLEYMAN ŞAH'TAN KAÇIRMA OPERASYONU
SÜLEYMAN ŞAH'TAN KAÇIRMA OPERASYONU
TSK'nın askerlerini kurtarma operasyonu.PYD ( PKK ) nın kontrolündeki Kobani bölgesinden 39 tank, 57 zırlı araç, 100 araç ve 572 askeri personel ile saat 21.00’de giriş yaparak başlattığı kaçırma operasyonu saat 04.45’te askerlerin yurda dönmesi ile sonuçlandı.
22 Şubat 2015, 15:14
 
El Kaide'nin Suriye'deki kolu Irak Şam İslam Devleti IŞİD örgütünün, Halep'teki Süleyman Şah Türbesi'ni hedef alan tehditleri hatta askerlerimizi ablukaya alarak 11 aydır  nöbet değişimi dahi yaptırmadığı fiili esaret TSK nın kaçırma oprerasyonu ile sona erdi.
 
3 saat'te Şam'ı alır Esad'ı deviririz dediler şimdi vatan toprağını terkettiler
 
 Türkiye'nin yurt dışındaki Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki Süleyman Şah Türbesi'ndeki naaşı ve buradaki Saygı Karakolu'nda görevli askerler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu ile gece yarısı bir geceyarısı kaçırma operasyonu ile 44 asker ile  Türkiye'ye getirildi.image
 
PYD ( PKK ) nın kontrolündeki Kobani bölgesinden 39 tank, 57 zırlı araç, 100 araç ve 572 askeri personel  ile saat 21.00’de giriş yaparak başlattığı kaçırma operasyonu saat 04.45’te askerlerin yurda dönmesi ile sonuçlandı.Süleyman Şah  karakoldaki binaların tümüyle kullanılmaz hale getirildiği açıklandı bir yanı ile PYD nin TSK ya bu operasyon için Kobani topraklarından hat açması dikkat çekiciydi
 
OPERASYON HAZIRLIĞI
Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprağı Süleyman Şah Türbesi ile son gelişmelerin ardından Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda dün görülen yoğun askeri hareketlilik 'Şah Fırat Operasyonu'nun ilk işaretleri olarak değerlendirilmişti.
 
 Askeri operasyonun saat 21.00'de başlatıldığı ve bugün saat 04.45'te askerlerin yurda döndüğü, karakoldaki binaların tümüyle kullanılmaz hale getirildiği açıklandı.
'Şah Fırat' adı verilen operasyonla çatışma çıkmadan operasyon tamamlanırken, operasyona kameraman olarak katıldığı belirtilen bir ast subayın tank kapagının başına düşmesi kazası sonucu şehit düştüğü açıklandı. 
 
Süleyman Şah'ın naaşının PYD güçlerinin kontrolündeki Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki bir alanda , Türk bayrağının çekildiği yeni türbeye nakledileceği belirtildi.
 
image
 
 Kamuoyunda sabahtan bu yana büyük infial yaratan toprak terketmenin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından zafer gibi açıklanması şaşkınlık yarattı.
 
 Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili  açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, operasyonu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
 
"Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah'ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK'nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir. Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir. Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içesinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum ,Nakli kubur için dini tören yapılmıştır,Manevi değer taşıyan tüm unsurlar alınmıştır. 04:45’te son askerimizi buradan ayrılmıştır. Bayrağımız buradan alınmıştır" dedi. Davutoğlu, operasyonun kararının geçtiğimiz ay alındığını açıkladı. 
 
GENELKURMAY; BÜYÜK KAÇIRMA İÇİN ZARURET DEDİ 
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında da Suriye'de düzenlenen operasyon ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, uluslararası antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetlerin Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle, Türkiye'nin hakları saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirildiği belirtildi. Açıklamada, kaza sonucu 1 askerin şehit düştüğü belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:
 
"Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.
"Şah Fırat" Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
 
image
 
ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun tahliyesi sırasında şehit olan askerin, Başçavuş Halit Avcı olduğu öğrenildi. Muhabere astsubayı olarak görev yapan Halit Avcı’nın Trabzon Maçka nüfusuna kayıtlı olduğu ifade ediliyor. Şehidin eşinin hamile olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesinin nerede defnedileceği henüz belli olmadı.
 
KAÇIŞ OPERASYONU SONRASI TÜRBE İMHA EDİLDİ
 
Türk Özel Kuvvetleri bölgeyi terketmeden önce karakol ve türbeyi patlayıcı ile imha etti. Türbede bulunan 3 sanduka da Türkiye'ye getirildi.Bu bir yanı ile Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek toprak parçasını bir daha dönmemek üzere terketmesi ile sonuçlandı.
 
ERDOĞAN'IN ADETA KARABASANI OLAN FUAT AVNİ YAZMIŞTI
 
Twitter fenomeni Fuat Avni, 21 Ağustos tarihinde attığı tweetlerde, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD'e verileceğine önceden karar verildiğini söylemişti. Fuat Avni'nin "IŞİD'le koordineli türbeyi yıktırıp 'Askeri çekelim, risk almayalım' demeye hazırlanıyorlar" tweetini atmasının üzerinden 7 ay geçmesinin ardından tamda buna yakın bir operasyon oldu.
 
TARAF Gazetesi IŞİD'in  Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istedi. Hükümet kabul etti diye yazarak bunun  anlaşmalı bir kaçırma operasyonu olmasını akıllara getirdi.
 
image
 
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ 
Suriye'nin Halep iline bağlı Karakozak Köyü sınırları içinde bulunan ve Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki toprağı Süleyman Şah Türbesi, sınıra 30 kilometre uzaklıkta bulunuyordu. Buradaki Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay 3'üncü Hudut Alayı 2nci Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler nöbet tutuyordu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR