Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAHKEMEDEN SAYGIN TACİZCİ İNDİRİMİ
MAHKEMEDEN SAYGIN TACİZCİ İNDİRİMİ
Minibüsüne aldığı turiste cinsel saldırıdan yargılanan A.I. iki yıl ceza aldı. Mahkeme heyeti önce bu cezayı ‘sanığın saygın tutumu’ nedeniyle 1 yıl 8 aya indirdi, sonra da erteledi.
18 Şubat 2015, 07:39

 

Türkiye Özgecan Aslan’a ağlarken kadına yönelik şiddet ve tecavüz davalarında yargının mağduru değil sanığı koruyan tavrı ise değişmiyor. Japon turist A.I.’ye cinsel saldırıdan tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki İ.K.’ye önce 2 yıl hapis cezası verildi ardından “duruşmalardaki saygın tutumu” nedeniyle ceza 1 yıl 8 aya indirildi. Sanığın “yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate” varan mahkeme cezayı erteledi.

Minibüsüne aldığı turiste cinsel saldırıdan yargılanan A.I. iki yıl ceza aldı. Mahkeme heyeti önce bu cezayı ‘sanığın saygın tutumu’ nedeniyle 1 yıl 8 aya indirdi, sonra da erteledi

VAN  Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2011 yılında başvuran Japon turist A.I., Diyarbakır’dan Bitlis’e gitmek için bindiği minibüsün sürücüsünün cinsel saldırısına uğradığını iddia etti. A.I, ifadesinde “Aracı yan yolda park ederek, bulunduğum yere geldi. Aşırı direnç gösterince bana tokat atıp, saçlarımdan tutarak cinsel istismarda bulundu. Sonra yol kenarında beni atarak gitti” dedi. Turistin şikayeti

üzerine başlatılan soruşturma sonunda gözaltına alınan İ.K. suçlamaları reddederek, “Yolda bir konu hakkında tartıştık. Bunun üzerine Diyarbakır’da indirdim. Sonra da kendisini hiç görmedim” dedi. İfadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İ.K. hakkıda 12 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada kararını açıklayan mahkeme sanık İ.K.’nın “cinsel saldırı” suçundan 2 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın duruşmadaki “saygın tutumunu” nedeniyle ceza 1 yıl 8 ay hapse indirildi. Mahkeme, “sanğın yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate” vardı ve sanık hakkında verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR