Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TOPLUMSAL OLAYLARDA MİT ROLÜ ARAŞTIRILSIN
TOPLUMSAL OLAYLARDA MİT ROLÜ ARAŞTIRILSIN
CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile, CHP Manisa Miletvekili Özgür Özel imzasıyla TBMM'ye "MİT mensuplarının toplumsal olaylardaki rolünün araştırılması için", araştırma komisyonu kurulması başvurusunda bulundu.
27 Ocak 2015, 09:56
 

CHP, son dönemde Türkiye'de yaşanan toplumsal olaylarda, MİT mensuplarının da rol aldığına ilişkin iddiaları TBMM'ye taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Veli Ağbaba ile, CHP Manisa Miletvekili Özgür Özel imzasıyla TBMM'ye "MİT mensuplarının toplumsal olaylardaki rolünün araştırılması için", araştırma komisyonu kurulması başvurusunda bulundu.

GEREKÇE: İÇİŞLERİ ESKİ BAKANI ŞAHİN'İN İDDİALARI

Araştırma komisyonu kurulması konusundaki başvuruya gerekçe olarak da, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin'in, kitlesel eylemlerde, "istihbarat elemanlarının da rol oynadığına" ilişkin açıklamaları gösterildi.

Başvuruda şu gerekçeler yer aldı;

2009 yılında İETT otobüsüne molotof atılması

2009 yılında İstanbul’da lise öğrencisi Serap Eser’in de içinde bulunduğu İETT otobüsüne benzeri bir saldırı ile molotof kokteyli atılması neticesinde 18 yaşındaki Serap Eser yaşamını yitirmiştir. Konu ile ilgili olarak İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin bir röportajda "Küçükçekmece’de otobüse molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse molotofkokteyli atarak, otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisini edindim." ifadelerini kullanmış ve bu kişilerin İstihbarat elemanı oldukları için yargılanmadıklarını kaydetmiştir.

Kobani ve Gezi eylemleri

6-7 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani eylemlerinde resmi açıklamaya göre 42, bazı kaynaklara göre ise 50 yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Yine geçmişte demokratik içerikli Gezi protestolarında ve diğer birçok eylemde de yüzü maskeli bir takım kişilerin Molotof vb araçlarla saldırı gerçekleştirdiği görülmektedir.

Güneydoğu'daki sokak eylemleri

Aynı şekilde özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde birçok yurttaşımız özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faili meçhul şekilde, sokak olaylarında yaşamını yitirmiştir. Can ve mal kaybı yaşanan tüm bu olayların içerisinde İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’in açıklamalarında belirttiği şekilde MİT veya diğer kamu görevlilerinin bulunup bulunmadığı, sonucunda ölüm meydana gelen bu olayların yükselmesinde ve yaşanan can kayıplarında bu kişilerin provokatif eylemlerinin etkisinin bulunup bulunmadığının araştırılması ve gelecekte bu tip olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması, olaylarda sorumluluğu bulunanların tespit edilerek cezalandırılması hedeflenmektedir.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR