Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURİYET DÜNYA BASININDA
CUMHURİYET DÜNYA BASININDA
Dünya basını, Cumhuriyet’in Charlie Hebdo seçkisini yayımlamasına özel yer ayırdı.
15 Ocak 2015, 15:47

 

Dünya basını, Cumhuriyet’in Charlie Hebdo seçkisini yayımlamasına özel yer ayırdı.

Gazete ve haber ajansları, Cumhuriyet’e yönelik baskı ve tehditlere dikkat çekerken Fransız haber ajansı AFP, “cesur” diye nitelediği Cumhuriyet’in “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert muhalifi ve çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de Charlie Hebdo’dan bir seçki yayımlayan tek gazete” olduğunu belirtti.

Dünya basını, Charlie Hebdo’nun uğradığı saldırıdan sonra yayımladığı ilk sayıdan bir seçkiyi Türkiye’de sadece Cumhuriyet’in yayınlamasına özel yer ayırdı. Gazete ve haber ajansları, Cumhuriyet’in karşı karşıya olduğu baskı ve tehditlere dikkat çektiler.

Fransız haber ajansı AFP, haberinin başlığında “Cesur” diye nitelediği Cumhuriyet’in “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert muhalifi ve çoğunluğu Müslüman olan Türkiye’de Charlie Hebdo’dan bir seçki yayınlayan tek gazete” olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer’in, seçkinin “Charlie Hebdo ile dayanışma” amacıyla çıkarıldığı ve “Seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik” açıklamasını aktardı.

AFP, Cumhuriyet’in Charlie Hebdo’nun son sayısında yer verilen Nijeryalı Boko Haram ve IŞİD örgütüyle ilgili karitatürleri de aktardığını bildirdi.

Ajans, polisin dağıtım kamyonlarını durdurmasına ve gazete binasının çevresindeki yolları trafiğe kapatarak aldığı önlemlere de değinerek, Cumhuriyet’in Ankara Bürosu önünde küçük bir grubun protesto gösterisi yaptığını duyurdu.

AFP, Cumhuriyet’in Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammet karikatürü bulunan kapağını yayımlamadığını, ancak Hikmet Çetinkaya’nın köşesinde karikatüre yer verdiğini bildirerek, Çetinkaya’nın yazısındaki “Bana sorarsanız karikatürün Hz. Muhammet’le ilgisi yoktur. O çizim insancıl ve vicdani bir anlayışın simgesidir” ifadelerini aktardı.

Amerikan Associated Press ajansı, dağıtım kamyonlarının polis tarafından durdurulmasına değindiği haberinde, Hz. Muhammet karikatürünün köşe yazılarında yer aldığını duyurdu.

 

Amerikan Washington Post gazetesi de polisin Cumhuriyet’e yönelik tutumunu “sansür” diye nitelerken New York Times polisin gazetenin içeriğini kontrol ettiğini yazdı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR