Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
17-25 ARALIK YOLSUZLUK HAFTASI GİRİŞİMİ
17-25 ARALIK YOLSUZLUK HAFTASI GİRİŞİMİ
Muhalefet partileri 17/25 Aralık'ı unutturmuyor Pazar günü medyaya yapılan skandal operasyonun yolsuzluk soruşturmalarının üzerinin örtülmesi için yapıldığını savunan muhalefet partileri harekete geçti.
16 Aralık 2014, 10:05

 

4 eski bakanın maskeli fotoğraflarıyla afişler hazırlayan CHP, 17-25 Aralık günlerinin Yolsuzlukla Mücadele Haftası olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verdi.

MHP 17 - 25 Aralık yolsuzluk olaylarını 9 şehirde etkinlikler düzenleyecek gündeme getirecek.

CHP, her yılın 17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten bir haftasının Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası olarak kabul edilmesi için kanun teklifi verdi.

MECLİS'E SUNULDU

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Bülent Tezcan imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan teklif, her yılın 17 Aralık günü başlayıp 25 Aralık günü biten bir haftasının Yolsuzluk ve  Rüşvetle Mücadele Haftası olarak kabul edilmesini öngörüyor. Teklifin gerekçesinde, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarına işaret edilerek şöyle denildi:

YARGIYA GÜVENİ SARSTI

"Söz konusu soruşturmanın rafa kaldırılması yargıya olan güveni de neredeyse ortadan kaldırmış, kuvvetler ayrılığı ilkesi ayaklar altına alınmıştır. Devletin öncelikleri arasında yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmek ve toplumun devlete olan güvenini artırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır. Halk ve birey, devlete vergisini vererek görevlerini yerine getirirken devletin de bu vergilerin nerelere harcandığını şeffaf ve objektif olarak belirtmesi gerekir.”    

9 ŞEHİRDE 9 ETKİNLİK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yolsuzlukları unutturmamak için 17-25 Aralık tarihlerinde 9 ilde toplantılar gerçekleştireceklerini açıkladı. Yalçın, buna göre 17 Aralık’ta İstanbul’da, 18 Aralık’ta İzmir’de, 19 Aralık’ta Ankara’da, 20 Aralık’ta Bursa’da, 21 Aralık’ta Antalya’da, 22 Aralık’ta Malatya’da, 23 Aralık’ta Erzurum’da, 24 Aralık’ta Adana’da, 25 Aralık’ta da Samsun’da toplantılar gerçekleştirileceğini ifade etti.  
Medyaya yönelik son operasyonla yapılan yolsuzlukların üzerinin örtülmek istendiğini belirten Yalçın "MHP olarak 17-25 Aralık tarihlerinde ortaya dökülen pislikleri, yolsuzlukları, hırsızlıkları unutturmayacağız" dedi.

MÜCADELEMİZ YASAKLA ENGELLENEMEZ

CHP, Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in, daha önce açıkladığı 30 ilde 17-25 Aralık yolsuzlukları ile kiralamak istedikleri billboardlara reklam firmalarından engelleme gelmesine rağmen afişler hazırdı. Partiden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"CHP’nin yolsuzlukla, rüşvetle, kara para aklayanlarla, babanın ‘sıfırlayın’ talimatı üzerine, ailece sıfırlama operasyonu yapanlarla mücadelesi billboardları yasaklayarak engellenemez. 17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası, devletin hükümet tarafından soyulduğunu gösteren ve 4 bakanın ‘suçlu ayağa kalk’ çağrısı üzerine istifa ettiği haftadır."

CHP’nin, billboardlara asmak üzere hazırlattığı afişlerde soruşturmalara adı karışan bakanların maskeli fotoğrafları yer alıyor. Ayrıca, "17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası" ve "Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası Olsun" yazıları bulunuyor


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR