Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRK BASIN TARİHİNDE KARA GÜN
TÜRK BASIN TARİHİNDE KARA GÜN
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, sabah saatlerinde Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yönelik yapılan operasyonun diğer medya guruplarını da adım adım susturma projesinin bir halkası olduğunu söylemişti.. ‘
14 Aralık 2014, 12:24

 

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, sabah saatlerinde Zaman gazetesi ve Samanyolu televizyonuna yönelik yapılan operasyonun diğer medya guruplarını da adım adım susturma projesinin bir halkası olduğunu söylemişti.. ‘Paralel operasyon’ şeklindeki alt yazı geçen medya kuruluşlarını da eleştiren Dumanlı, “Allah aşkına yapmayın sizin yardımınıza ihtiyacım yok. Ama mesleği bu kadar kirletmeyin. ‘Paralel operasyon’ diye alt yazı yazıyorlar. Bizim paralel olduğumuzu kim ispat etmiş?” dedi. 

image

Erken saatlerde polislerin Zaman gazetesi binasına gelip bir süre sonra ayrılmasının ardından Ekrem Dumanlı, tekrar kameraların karşısına geçmiş ve çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Dumanlı, “Bu yapılanların sadece Zaman gazetesine yapılmadığını her medya grubuna adım adım, safha safha uygulanan bir susturma projesinin bir halkası olduğunu düşünüyorum. Bir yayın grubunun başına alo diye konuluyorsa ve ekranın altındaki yazıya dünyanın ta öbür ucundan müdahale ediliyorsa, bir başka medya sahibi 70 küsur biri telefonda hüngür hüngür ağlatılıyorsa, bir başka medyaya da 28 Şubat dosyası açılacak ve sizi de içeri aldıracağız deniliyorsa, sürekli maliye müfettişleri gönderiliyorsa rica ederim Türkiye’de özgür kaldım diyen medya kalmış mıdır? Durum vahimdir. Ben Türk demokrasisine ve insan haklarını ve Türk medyasına yapılmış bir darbe olarak görüyorum.” diye konuştu.
 
image

 

“Bir film senaryosunu bir dizi senaryosunun bilmem ne dönemde bilmem ne soruşturmasıyla irtibatlandırıp bir televizyon kanalına baskı yapmak ve hala da anlaşılamadı o dizi ile gazetenin ne alakası var.” diyen Dumanlı, “Ben senarist ve yapımcı değilim. Vesaire vesaire.. Herhalde onu da alın bunu da alın diyen beyzadeler, bey efendiler her kimlerse emrediyorlar talimatlar tak şak şeklinde ifa edilir, yerine getirilir. Ben çocukluğundan beri fikir çilesi çekmiş bir insan olarak daha 15-16 yaşında 12 Eylül’de hapse girmiş bir sene kalmış hiç kimseye boyun eğmemiş bir insan olarak açık söylüyorum ben bu zulme boyun eğmem. Eğeni de çok ayıplarım.” ifadelerini kullandı.
 
image
Yapılan gözaltılar da ‘paralel’ ibaresinin yer almadığı halde bazı basın kuruluşlarında “Paralel operasyon’ şeklinde alt yazıların geçtiğini vurgulayan Dumanlı, “Sevgili meslektaşlarım şurada bir baskı dönemine girdik sabah vaktimde baskın düzenleniyor. Polis baskını yapılıyor bazı televizyonlar haber televizyonu dediğimiz televizyonlar Allah aşkına yapmayın sizin yardımınıza ihtiyacım yok. Ama mesleği bu kadar kirletmeyin. ‘Paralel operasyon’ diye alt yazı yazıyorlar. Bizim paralel olduğumuzu kim ispat etmiş. Bana paralel diyene de ben paralel diyorum. Eşiyle, çocuğuyla, damadıyla medya grubu kuranlara da ben paralel diyorum. Paralel demekle hukuken paralel oluyor muyum? Laf, demagoji çok. Ben samimiyetimle söylüyorum. Mesleği yaşatalım ayıp oluyor.” şeklinde konuştu. 

(CİHAN)
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR