Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SINIRDA ÜÇ MEHMETÇİK ŞEHİT
SINIRDA ÜÇ MEHMETÇİK ŞEHİT
Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde sınır hattında nöbet tutan üç asker, açılan ateş sonucu şehit oldu.
9 Aralık 2014, 07:08

 

Suriye sınırındaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi'nde sınır hattında nöbet tutan üç asker, açılan ateş sonucu şehit oldu.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ''Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde'' dedi. Bu arada nöbet tutan askerlerden birinin cinnet getirip 2 arkadaşını vurduktan sonra intihar etmiş olabileceği de iddia ediliyor.

Olay gece yarısı saat 00.30 sıralarında Ceylanpınar İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Gökçayır Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sınır hattında nöbet tutan ve kimlikleri henüz açıklanmayan 3 askerin sınırın karşı tarafı olan Suriye’nin Telhanzir Köyü mevkiinden açılan ateş sonucu şehit olduğu ileri sürüldü. Olaydan sonra bölgeye Ceylanpınar ve Şanlıurfa’dan Özel Harekat ekipleri ile askeri birlikler sevk edildi. Sınır hattında önlemler arttırıldı. 

Telhanzir Köyü’nde son zamanlarda IŞİD militanları ile YPG’liler arasında çatışmalar yaşanıyordu. 

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, 3 askerin şehit olduğu olayının araştırıldığını söyledi.


Vali Küçük, askerlerin şehit olmasıyla büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Sınırda nöbet tutan 3 askerimiz, silahla ateş açılmasıyla şehit oldu. Askerlerimizin şehit olduğu olayın nasıl meydana geldiğini araştırıyoruz. Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dahilinde. Şu anda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız" dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR