Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD ÖLÜMÜNE TÜRKİYE SINIRINDA
IŞİD ÖLÜMÜNE TÜRKİYE SINIRINDA
Irak Kürt Yönetimi'nden, "Kobani'deki güçlerin yenileneceği" yönünde açıklamaların geldiği gün IŞİD'in Mürşipınar Sınır Kapısı'na saldırıları ağırlaştı. Örgüt, şehrin dış dünyayla tek bağlantısı olan kapıya havan ve roketlerle yükleniyor.
1 Aralık 2014, 12:53

 

Suriye'nin Kobani kentini ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar 78’inci gününe girdi,.

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının bombardımanı ile ilerleyişi durdurulan IŞİD militanları, havan ve roketlerle Mürşitpınar Sınır Kapısının Suriye tarafındaki bölgeye saldırıyor. 

Önceki gün bomba yüklü araçla Mürşitpınar Sınır Kapısı'na saldırı düzenleyen IŞİD militanları, bu kez Kobani'nin doğu bölgesindeki Mirdavut köyünden sabah saatlerinden itibaren sınır kapısının bulunduğu bölgeye peş peşe havan mermileri ile saldırdı. Meydana gelen patlamalar sınır hattında tedirginliğe yol açarken, Kobani'nin iç kesimlerindeki Azadi Meydanı’nda da ağır silahlarla çatışmaların sürdüğü görüldü. Peş peşe meydana gelen patlamaların ardından yoğun dumanların yükseldiği Kobani'de çatışma ve patlamaların yoğunlaşması üzerine, güvenlik güçleri sınır hattında önlemlerini artırdı. Sokak savaşlarının sürdüğü ve sık sık patlama seslerinin yankılandığı Kobani semalarında ise ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının keşif uçuşu yaptığı ve zaman zaman belirlenen IŞİD mevzilerini vurduğu görüldü. 
image
SINIR KAPISI YPG'NİN ELİNDE 
Geçen cumartesi günü IŞİD militanlarının bomba yüklü araçlarla Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın Suriye tarafına yönelik saldırının yankıları da devam ediyor. Türkiye tarafındaki Toprak Mahsülleri Ofisi'ne ait siloların da hasar gördüğü patlamalarda, IŞİD militanlarının saldırıda hedeflerinin hem sınır kapısını ele geçirmek, hem de aynı noktadaki YPG karargahına zayiat verdirmek olduğu bildirildi. Sadece yaralı ve insani yardımların geçişi için açılan Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın da hasar gördüğü saldırıların ardından sınırın Türkiye tarafında güvenlik güçlerinin, Suriye tarafında ise YPG güçlerinin önlemlerini artırdığı görüldü. 

 
 
 



PATLAMAYI ÇALINTI ARAÇLA YAPIYORLAR 

Askeri yetkililer, bazı çevrelerin patlamalarda kullanılan araçların Türkiye'den girdiği yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yetkililer, daha önce de IŞİD'in benzer şekilde bomba yüklü araçlarla Kobani'de saldırdığını belirtti ve cumartesi günü yankı uyandıran patlamanın da Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sınır hattında bıraktığı araçların çalınmasıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Sınırın Suriye tarafında yüzlerce aracın bırakıldığını dile getiren yetkililer, IŞİD'in saldırılarını Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bıraktığı araçlarla gerçekleştirdiğine dikkat çekti. 

VALİLİK: IŞİD MİLİTANLARI SİLOLARA GİREMEZ 

Şanlıurfa Valiliği de yazılı açıklama yaparak, bazı internet sitelerinde yer alan IŞİD militanlarının TMO'ya ait silolardan Kobani'ye ateş açtığı iddialarının doğru olmadığını belirtti. Valilik'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Son günlerde bazı yazılı ve görsel medya organları ile internet sitelerinde ilimiz Suruç İlçesi Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen yanında bulunan, mülkiyeti GıdaTarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait olan silolardan IŞİD militanları tarafından Kobani yönüne doğru ateş açıldığı şeklinde haberlerin yer aldığı gözlenmiştir. Bu haberler tamamen asılsız olup, bahsi geçen alanda sürekli olarak TSK'ya ait dört adet zırhlı araç bekletilmektedir. Bu nedenle iddia edildiği gibi IŞİD militanlarının söz konusu yere girmesi asla mümkün değildir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." (Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/SURUÇ/DHA)


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR