Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİKOLATA KUTUSUNDA 500 BİN DOLAR
ÇİKOLATA KUTUSUNDA 500 BİN DOLAR
Bağış, Sarraf’la ilişkileri konusunda yöneltilen suçlamalara ilginç bir yanıt verdi. Bağış, “Suç gibi gösterilen olaylar ‘beşeri ilişki’ ürünü olup milletvekillerinin her zaman karşılaştığı taleplerden başka şey değildir” dedi
30 Kasım 2014, 16:03

 

TBMM Soruşturma Komisyonu’nda ifade veren eski AB Bakanı Egemen Bağış, Rıza Sarraf’ın nasıl birisi olduğu, şirketlerinin ne iş yaptığı başta olmak üzere birçok soruya “soruşturma önergesinin konusu değil” diyerek yanıt vermezken bazı AKP’li milletvekillerinin de Bağış’ı sıkıştıran soruları dikkat çekti.

Toplantıda, bazı AKP’liler çikolata kutusuna 500 bin doların sığmasının mümkün olmadığını söyledi. CHP’li Rıza Türmen’in, “Sarraf, çikolata kutusunu eşine gönderdiğini söylüyor” demesi üzerine Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, “Ona da sığmaz o zaman. Kimin doğru söylediğine komisyon karar verecek” dedi.

Soruşturma dosyasındaki tüm tapeleri “montaj” olarak nitelendiren eski AB Bakanı Egemen Bağış, TBMM Soruşturma Komisyonu’na şu bilgileri verdi:

“Paralel” savunması: 17-25 Aralık darbe girişimleri tedavüle sokulduğu günden bu yana, “paralel” yapının kirli yüzünü en somut ve çirkin haliyle gördük, görüyoruz. Bu suç şebekesi tam da yerel seçimler öncesinde bizleri ve bizim üzerimizden partimizi itibarsızlaştırmak için organize bir algı operasyonuna, itibar cellatlığına girişti.

Her vekil gibi beşeri ilişki...: Rıza Sarraf adlı işadamını Amerika’da yaşadığım dönemde tanıştığım Ebru Gündeş’in eşi olması dolayısıyla tanırım. Suç gibi gösterilen olaylar sadece “beşeri ilişki” ürünü olup bu Meclis çatısı altında gördüğümüz, tüm milletvekillerinin her zaman karşılaştığı, seçmenlerinden gelen taleplerinden başka şeyler değildir.

Vize için yardım istedi: Sarraf, babasının İtalya vizesi için benden yardım istedi. Bir kişinin yetkisi dahilinde bulunmayan ve gerçekleşmeyen, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir işlem için 500 bin dolar verilmesi iddiası akla uygun bir iddia olamaz. Gerçekten seyahat acentelerinin cüzi bir ek ücretle aracılık ettiği bir vize işlemi için kim 500 bin dolar ödeme yapar. (Kolaylıkla alınabilecek bir vize için neden kendisine başvurulduğu sorusu üzerine...) Bu bir yorum, ben yoruma cevap veremem.

Sarraf aleyhinde haberi engellemek için 500 bin dolar aldığı iddiası: Paralel yapının bir gazetesinden bir muhabir Sarraf’ı arıyor, haberi yapmama karşılığında 1 milyon dolar istiyor. Sarraf, tanıdığı bir siyasetçiye durumu şikâyet etmek üzere beni arıyor, kendisine şantaj yapıldığını ifade ediyor. Ben de konuyu Hüseyin Çelik’e ilettim. Ne bir gazeteciyi ne de bir medya yöneticisini bu konuda aradığım vaki değildir. (Gazeteci şantajını neden AKP’ye yöneltiyor sorusu üzerine...) Yoruma cevap veremem.

Çikolata kutusunda 500 bin dolar: Bu şahsın evime çikolata, kıyafet, bir gömlek ve kravat gönderdiği doğrudur. Hediyeleşmek bizim kültürümüzde vardır. Benim de kendisine almış olduğum hediyeler vardır. (Rıza Sarraf’ın adamlarına ‘çikolata kutusuna 500 bin dolar koyun’ talimat içerikli tapelerin sorulması üzerine...) Kendisine sorun.

AKP’lilerin aklına yatmadı: (AKP’li bir üyenin otel konusunda Sarraf için programını neden değiştirdiğini sorarak ‘burası çok da aklıma yatmayan bir taraf’ demesi üzerine...) Bu tapelere yansıyan İranlı bakanla 3 Mayıs 2013’te Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleşmiş resmi bir görüşmedir. O görüşmede Rıza Sarraf’ın herhangi bir işiyle alakalı, oteli ya da bir başka işiyle alakalı hiçbir konu görüşülmemiştir. Programı değiştirme konusu bu bakanın görüşme talebiyle alakalı söylenmiştir.

Kutu tartışması: Bağış’ın ifade verdiği toplantıda AKP ve CHP’li üyeler arasında Sarraf’ın Bağış’a kuryeyle içinde 500 bin dolar olan çikolata kutusu gönderdiği iddiası “500 bin dolar çikolata kutusuna sığar mı?” tartışması yaşandı. AKP’li Bilal Uçar, Sarraf’ın Emniyet’te verdiği ifadede 500 bin dolar olan çikolata kutusunu eşine gönderdiği yönündeki açıklamasını anımsatarak Bağış’a “Bir çikolata kutusunun içine 500 bin dolar sığmayacağı zaten belli, acaba bu dosyaya yansıyan konuşmalarda bir montaj olduğunu açıkça görüyor musunuz?” diye sordu. Bunun üzerine Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, “Eşine gönderdiyse eşine gönderdiği kutuya da sığmaz eğer sığmıyorsa” diye konuştu. CHP’li Rıza Türmen, tapelerde Sarraf’ın “Bir gömlek kutusuna koyun” dediğini anımsatarak “Sarraf ve Happani görüşmesinde ‘Bir gömlek kutusuna koyarsınız, bir gömlek de koyarsınız’ deniyor. ‘Ayarlarım ağabey, sıkıntı yok’ diyor. Yani para tabii ki çikolata kutusuna sığmayacak, paranın çikolata kutusuna sığmayacağı belli, onun için ‘bir gömlek kutusuna koyun’ diyor” demesi üzerine Köylü, “Gönderdiği söylenen kişi ‘ben eşime gönderdim’ diyor. Birinden birine itibar edilecek, hangisine itibar ederse artık komisyon, onun bileceği iş” dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR