Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇOCUK CİHATÇILAR TÜRKİYE İÇİN TEHDİT
ÇOCUK CİHATÇILAR TÜRKİYE İÇİN TEHDİT
BBC muhabiri Mark Lowen, Türkiye ’de yaşayan 13 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun nasıl cihatçı haline geldiğini yaptığı röportajla gözler önüne seriyor.
6 Kasım 2014, 12:45

 

BBC muhabiri Mark Lowen, Türkiye ’de yaşayan 13 yaşındaki Suriyeli bir çocuğun nasıl cihatçı haline geldiğini yaptığı röportajla gözler önüne seriyor. 

 

Ailesiyle birlikte Suriye'den gelerek Türkiye'ye yerleşen 13 yaşındaki bir çocuk nasıl cihatçı olduğunu anlattı. Kendisine "Ebu Hattab" olarak hitap edilmesini isteyen çocuk geçen sene cihatçı Şam el İslam örgütüne katıldığını söylüyor.

Türkiye'de yaşayan 13 yaşındaki cihatçı: IŞİD isterse Türkiye'ye saldırırım

Türkiye’de yaşayan ailenin evine konuk olan BBC ekibi 13 yaşındaki cihatçının röportaj sırasında kamuflaj kıyafetleri giyip maske taktığını aktarıyor. Ebu Hattab tüm gün boyunca internetten cihat videoları izleyerek ve Facebook üzerinden IŞİD militanlarıyla sohbet ederek vakit geçirdiğini anlatıyor.

Önümüzdeki haftalarda IŞİD’e katılmak üzer Rakka’ya gideceğini anlatan Ebu Hattab ağır silahlarla çekilmiş fotoğraflarını BBC ekibine gösteriyor. 

 
 
 






"DOĞRU YOLU TERCİH ETTİM" 
Neden sadece çocukluğunu yaşamadığı sorulduğunda, “Arkadaşlarımla çıkıp eğlenmek istemiyorum. Allah bize cennet için çalışmayı ve savaşmayı emrediyor. Daha önce parka ve deniz kenarına giderdim ama bunun yanlış olduğunu fark ettim ve doğru yolu tercih ettim” diyor.

"İSTERLERSE TÜRKİYE'YE SALDIRIRIM" 

“Türkiye’de yaşıyorsun, burada ya da İngiltere’de bir saldırı düzenler miydin?” diye sorulması üzerine Hattab, “İngiltere’ye saldırılması gerekir çünkü NATO üyesi ve IŞİD’e karşı. Ama biz sadece hak edenleri öldürüyoruz. Eğer benden Türkiye’de saldırı düzenlememi isterlerse bunu yaparım. Batı yakında bitecek” diyor. 





ANNE DESTEK VERİYOR 
Ebu Hattab’ın annesi de röportaja katılarak oğluna destek verdiğini anlatıyor. İsminin Fatima olarak kullanılmasını isteyen kadın, “Onu IŞİD’e katılması için asla desteklemedim. (IŞİD’in) bazı fikirlerine katılıyorum bazılarını ise desteklemiyorum. Ancak onların Suriye halkına yardım etmek için geldiklerine inanıyorum” diyor.

Savaşın çocukları çabuk olgunlaştırdığını söyleyen Fatima, oğlunun geleceğin lideri olmasını istediğini söylüyor. “Batılıları öldürürse buna üzülmem. Diğer oğullarım barışçıl sivil toplum gruplarıyla çalışıyorlar. Bu yüzden utanıyorum. Onlar da silahlanmalı” diyen Fatima, “Oğlun IŞİD için savaşırken ölürse ne hissedersin” sorusu üzerine “çok mutlu olurum” diyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR