Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU
HDP ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU
HDP ve DBP'nin 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' çağrısı üzerine İstanbul ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu birçok ilde yürüyüş düzenleniyor. Diyarbakır'daki yürüyüş olaysız sona erdi. Hakkari'de ise bir banka ATM'sine molotof atılmasının ardından polis müdahalesi geldi.
1 Kasım 2014, 13:09

 

Diyarbakır’da bugün yapılan Kobani’ye destek yürüyüşü sebebiyle şehrin önemli noktalarında güvenlik önlemleri alındı.

 Fırat Alkaç'ın haberine göre, polisin yanısıra askerî birlikler de krtitik noktalarda mevzilendi.

Saat 12.00 itibariyle yürüyüş başladı. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı. İstanbul'da ise kalabalık Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı ,Her geçen saat kalabalık yoğunlaşıyor..

İSTANBUL'DA EYLEMİN MERKEZİ BEYOĞLU: İstanbul Kobani Dayanışması, Kobani saldırılarını protesto etmek için Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı. Yüzlerce kişi, sloganlarla Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşü geçti. Yürüyüş nedeniyle polis geniş güvenlik önlemi aldı.


Fotoğraf: @yarinhaber

HAKKARİ'DE OLAY: Hakkari'de öğle saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, HDP ve DBP yöneticileri, Hakkari Kent Meclisi eş başkanları, STK'ların da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi, yürüyüşe geçti. Pehlivan Mahalllesi'nde bulunan çevre yoluna kadar yürüyüp tekrar dönen kalabalık sık sık Kobani lehine ve IŞİD aleyhine sloganlar attı.

Kabalağın arka tarafında bulunun yüzleri maskeli bazı kişiler aynı caddede bulunan bir banka şubesine molotoflu saldırı düzenlendi. Saldırı ile birikte bankanın ATM'sinde alevler yükseldi. Bunun üzerine olay sevk edilen Toma aracı ve itfaiye ekipleri alevleri söndürdü. Zırhlı araçlar, daha sonra ara sokaklara kaçan göstericilere gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalıştı. Kent merkezinde eylem için toplanan kabalalık ise gazdan etkilenip dağıldı. Hakkari'deki olaylar ara sokaklarda devam ediyor.

 

"İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem" çağrısının ardından Ankara, Van, Şırnak, Mersin, Adana'da yürüyüşler düzenleniyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR