Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL AVCILARDA KAZA FACİASI
İSTANBUL AVCILARDA KAZA FACİASI
İstanbul'un Avcılar ilçesinde, D-100 kara yolunda üst geçidin çökmesi sonucu meydana gelen kaza uluslararası basın tarafından da okuyuculara duyuruldu.
3 Eylül 2014, 17:49

 

İstanbul'un Avcılar ilçesinde, D-100 kara yolunda üst geçidin çökmesi sonucu meydana gelen kaza uluslararası basın tarafından da okuyuculara duyuruldu. 

Avcılar'da E 5 karayolundaki bir üst geçit, tankerin açık damperinin çarpması sonucu çöktü.

 

Avcılar'da E-5 Karayolu'ndaki damperi açık ilerleyen sıvı glikoz yüklü tankerin çarptığı üst geçit büyük bir gürültü ile çöktü. Üst geçidin çöken parçası sıvı glikoz yüklü tankerin ve diğer yönde ileryelen bir minibüsün üstüne düştü. Tankerin sürücüsü ve 1 kişi yaralanırken, minibüsün sürücüsü ise öldü. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapandı, metrobüs seferleri yapılamadı.
 
TEKSTİLCİ YUSUF KAYA HAYATINI KAYBETTİ

Çöken üstgeçidin parçası yakıt tankeri ve bir minibüs'ün üstüne düştü. Yakıt tankerinin şoförü Ekrem Cebeci yaralanırken, Büyükçekmece'de tekstilcilik yapan Yusuf Kaya kullandığı minibüs'ün içinde sıkışarak feci şekilde can verdi. 

image
ÖLEN KİŞİNİN CESEDİ ARAÇTAN ÇIKARILDI


Avcılar'da tankerin çarptığı üst geçit, aynı tanker ile bir minibüsün üstüne çöktü. Yakıt tankerinin şoförü Ekrem Cebeci yaralanırken, Büyükçekmece'de tekstilcilik yapan Yusuf Kaya kullandığı minibüsün içinde sıkışarak feci şekilde can verdi. Kaya'nın cesedi minibüsten çıkarılarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


MİNİBÜSÜN ÜZERİNE ÇÖKTÜ

Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. E-5 Karayolu'nda Avcılar'dan Topkapı yönüne giden bir tankerin açık kalan damperi halk arasında İGS durağı olarak bilinen mevkideki yaya üst geçidine çarptı. Üst geçin büyük bir gürültüyle çöktü. Çöken parça üst geçide çarpan tankerin ve diğer yönde ilerleyen bir minibüs'ün üzerine düştü. Avcılar-Topkapı yolu iki yönlü olarak trafiğe kapandı. Hadımköy ve Bahçeşehir'de trafikte yoğunluk oluştu. Kapanan yol nedeniyle duran metrobüs ve araçlardan inen yolcular kazazedelerin yardımına koştu. Bu yüzden kaza yerinde büyük bir kalabalık oluştu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. image

TANKERDE SIZINTI OLDU

Hasar meydana gelen yakıt tankerinde sızıntı meydana geldi. Polis ekipleri kalabalığı güvenli bir uzaklığa doğru dağıtırken, itfaiye ekipleri önlem olarak yola köpük sıktı. Bu arada köprünün düşen parçası vinç ile yükseltilerek altındaki minibüs geri çekildi. Olay yeri inceleme ekipleri minibüs içinde bulunan cesedin çıkarılması sırasında etrafa bez paravan çekti. İtfaiye ekipleri de minibüs içinde ezilerek can veren kişinin cesedini çıkardı. Ceset adli tıp aracı ile götürüldü.

İtfaiye ile polis yan yoldaki üst geçidin bağlantı noktalarının da yıkılma ihtimali üzerine önlemler aldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Emniyet Müdürü Selami Altınok, Avcılar'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Altınok, 1 kişinin öldüğünü, 1'i ağır 4 kişinin de yaraladığını söyledi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ : KASASI AÇIK İLERLİYORDU

İstanbul Valiliği, kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklama şu şekilde:

"Saat 10.00 sıralarında Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır."image

İETT’DEN AÇIKLAMA

Kaza ile ilgili İETT’den yapılan açıklamada, "Üst geçidin çökmesi sonucu Söğütlüçeşme- Avcılar arasındaki metrobüs seferleri devam ederken, Beylikdüzü- Avcılar arasındaki seferler ise çift yönlü olarak geçici bir süre için iptal edildi. Yolun açılmasının ardından seferler olağan şekilde devam edecek. Kaza sonucu metrobüs araçlarında herhangi bir hasar, metrobüs yolcularında da bir yaralanma meydana gelmedi" denildi.

Ekipler trafiğin açılması için çalıştı. Kaza sonrası yaşanan trafik yoğunluğu TEM'de Esenyurt'tan Mahmutbey'e kadar uzandı. Yoğunluk Levent bağlantı yolunda başladı. Topkapı yönünden gelen metrobüsler kaza sonrası Avcılar'a kadar yolcu taşıyabiliyor. Trafik diğer taraftan Haramidere ve Küçükçekmece sapaklarına kadar durdu. Saat 11.00’den sonra E-5 tamamen kapandı. Trafik Avcılar içine ve sahil yoluna verildi" denildi.

HERKES CEP TELEFONUYLA 112'Yİ ARADI

O sırada metrobüse binmek için durağa giden üniversite öğrencisi Tolga İlhan olay yerini görüntüledi. Tolga İlhan yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Metrobüs durdu. Herkes indi. Bir kaza olduğunu tahmin ettim. Hemen yakındaki kalabalığa koştum. E-5 üzerindeki yaya köprüsü olduğu gibi yolun üzerine çökmüştü. Yakıt tankerinin hemen arkasında kanlar içinde biri vardı. Hemen fotoğraf çekmeye başladım. Bu arada metrobüsten inenler ve çevreden geçenler yardıma koştu. Herkes telefonlarla 112'yi aramaya başladı. Ortalık adeta savaş yerine dönmüştü.”

METROBÜS ŞOFÖRÜ FACİAYI ÖNLEDİ

Başka bir metrobüste bulunan bir yolcu da “Metrobüs sürücüsü çökmeyi son anda görerek durdu. Böylece bir faciayı önledi. Aksi halde biz o çöken köprünün altında kalacaktık. Mutlaka ölen çok olurdu” dedi.

O TANKERİN ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

AVCILAR’da tankerin açık damperiyle seyir halindeyken üst geçidin yıkılmasına, 1 kişinin ölümü, 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen şoför Ekrem Cebeci polis tarafından gözaltına alındı. Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Ekrem Cebeci, sağlık kontrolünün ardından Avcılar Ilgız Aykutlu Polis Merkezi’ne getirildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Ekrem Cebeci’nin ifadesi alındıktan sonra adliye sevk edileceği belirtildi. 


4 YIL ÖNCE

Dört yıl kadar önce İstanbul Beylikdüzü'nde de benzer bir kaza yaşanmıştı. Damperi açık giden araç, insanların kullandığı üst geçide çarpmış ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açmıştı.


AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI:SAĞLAM BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞ OLMASINI UMUYORUZ 

Avcılar'daki olay yerinde gazetecilere bilgi veren Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu söyledi. Metrobüsler yapılırken bu üst geçitlerin yapıldığını söyleyen Toprak, "Teknik özellikleri sağlam bir şekilde yapılmış olmasını umuyoruz " dedi. 
Toprak, İki yıl önce aynı yerde bir kamyonun yine kasası açık bir şekilde üst geçide çarptığın da söyledi. Üst geçidin hemen dibindeki bir börekçi dükkanının çalışanı tankerin çarpması sırasında üst geçitte insanlar olduğunu söyledi.


CENAZE YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Avcılar'da, damperi açık durumdaki sıvı glikoz yüklü tankerin çarptığı üst geçidin kullandığı aracın üzerine çökmesi sonucu feci şekilde hayatını kaybeden minibüs sürücüsü Yusuf Kaya'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Otopsi işlemleri tamamlanan tekstil çalışanı Kaya, yarın öğle namazının ardından toprağa verilecek.


İBB'DEN KAZA HAKKINDA AÇIKLAMA

Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti.Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı.Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı.
Avcılar'da bir tankerin üst geçide çarpmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yazılı açıklama yaptı.

"KRİZ MASASI KURULDU"
Açıklama şu şekilde:
"Avcılar E-5 karayolu üzerinde bir Silo-Tanker'in açılması ve yaya üst geçidine çarpması sonucu geçit çöktü. Kazada 1'i ağır 4 kişi yaralandı, 1 vatandaş hayatını kaybetti. Kaza saat 10.00 sıralarında meydana geldi. İlk ihbarın alınmasıyla birlikte İstanbul İtfaiyesi Avcılar Grubu ilk etapta 31 personel, 10 araçla 10.04 'de olaya müdahale etti. 112 ambülansları bölgeye sevk edildi. Kazının büyük ve E-5 karayolu üzerinde olması nedeniyle kriz masası kuruldu"

"800 PERSONEL 58 ARAÇ ÇALIŞTI"
"Olay bilgilerinin Komuta Merkezine kısa sürede ulaşması üzerine İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Atık Yönetim Müdürlüğü, İETT, İsfalt A.Ş ekipleri en üst düzeyde bölgeye sevk edildi. Kısa sürede içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 800 personel, yüksek tonajlı vinçler dahil 58 araç kaza yerinde çalışmaya başladı. İlk etapta çelik köprünün altında kalan minibüsteki vatandaşın kurtarılma çalışmaları yürütüldü. Tüm ekipler en kısa sürede enkazı kaldırarak trafiği açmak için çalıştı"

SORUŞTURMA SONUCU KAZA NEDENİ BELLİ OLACAK
"Yoğun çalışmalar sonucu saat 15.30'da önce yan yollar, daha sonra E-5'in bir bölümü kısmen trafiğe açıldı. Enkaz kaldırma ve temizlik çalışmalarından sonra yol saat 17.00 sıralarında trafiğe açıldı. Olayın oluş şekli ve nedenleri bilirkişi ve Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasından sonra netlik kazanacak
DHA

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR