Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
F 16 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ
F 16 UÇAĞIMIZ DÜŞTÜ
Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi.
2 Eylül 2014, 18:41

 

Kaza, bugün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada teknik bir arıza meydana geldi. Uçaktaki 2 pilot fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

UÇAĞIN MOTORU ALEV ALMIŞ

Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'ne iniş sırasında düşen F-16 savaş uçağının motor kısmının alev aldığı belirtildi. Uçakta 1 pilotun bulunduğunu belirten yetkililer, eğitim uçuşundan dönen uçağın inişe geçtiği sırada pilotun motor kısmında alev görmesi üzerine durumu merkezine bildirip daha sonra fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk ettiğini söyledi. Yetkililer, pilotun terk ettiği uçağın bir elektrik direğine çarptıktan sonra pistin kenarına çakıldığını belirterek, uçakta patlama olmadığını açıkladı. Pistte düşen uçağın enkazının kaldırılıp, uçuşlara kapatılan Diyarbakır Havalimanı'nın yeniden açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

 

PİLOT KADIN YÜZBAŞI

Diyarbakır'da düşen F-16 savaş uçağının pilotunun kadın Yüzbaşı olduğu belirtildi. Uçaktan fırlatma koltuğunu kullanarak ayrılıp paraşütle atlayan Hava Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Türk Hava Kuvvetleri'nde 4 kadın F-16 pilotundan biri olan Şefika Burcu Arpacı, 182'nci Atmaca Filo'da görev yapıyor. Pilot Yüzbaşı Arpacı, 2010 yılında Kanada'da yapılan tatbikata katılarak Atlantik Okyanusu'nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu.

Pilot Yüzbaşı Şefika Burcu Arpacı'nın eşi de pilot ve 2.5 yaşında bir kızları var.

 

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığında, 182. Filoya ait bir F-16 uçağının, bugün saat 17.17'de eğitim uçuşunu tamamlamayı müteakip Diyarbakır Askeri Havaalanına iniş için son yaklaşma esnasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle pist üzerine düştüğü kaydedildi. Pilot paraşütle atlayarak sağ olarak kurtulduğu belirtilen açıklamada, "Pilotun sağlık durumu iyidir. Gerekli idari işlem başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR