Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RESMİ GAZETE TATİLDE
RESMİ GAZETE TATİLDE
Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için resmî karar hâlâ Resmî Gazete’de yayımlanmadı.
20 Ağustos 2014, 12:34

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için resmî karar hâlâ Resmî Gazete’de yayımlanmadı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 15 Ağustos’ta açıkladığı resmî sonuçlar, aradan 5 gün geçmesine rağmen Resmî Gazete’ye yansımadı.

Başbakanlık’a bağlı olan Resmî Gazete, şimdiye kadar kararları aynı gün yayımlıyor ya da en fazla 1 günlük bir gecikme oluyordu. Kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasının ardından Erdoğan’ın başbakanlığının düşeceği yorumları yapılıyor. Bu nedenle böyle bir gecikmenin normal olmadığı belirtiliyor. Buna karşılık Erdoğan’ın 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ‘başbakan’ sıfatıyla imza koyduğu birçok atama kararları var. Erdoğan, seçilmesi ile tatile çıktığı tarih arasındaki 5 gün içerisinde 60’a yakın atama kararına imza koydu. Bu kararların hepsi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

5 günlük süre içerisinde başbakan yardımcılıklarından Gümrük Bakanlığı’na, Adalet Bakanlığı’ndan Milli Eğitim Bakanlığı’na, Dışişleri Bakanlığı’ndan Kültür Bakanlığı’na kadar 57 atama ve 7 görevlendirme yapıldı. Adli Tıp Kurumu ihtisas kurullarına 6 atama dikkat çekerken 7 tane de görevlendirme gerçekleştirildi. Boş olan SGK Başkan Yardımcılığına Cevdet Ceylan atandı. İzmir Tapu Müdürü görevden alınırken Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Eskişehir ve Van tapu bölge müdürleri de değiştirildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanlığından sonra Dışişleri Büyükelçi Danışmanı olan Gürcan Balık, Dışişleri Dış Politika Danışma Kurulu üyeliğine getirildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Erdoğan ve Gül imzasıyla Amasya, Malatya, Yozgat, Tokat, Düzce, Balıkesir ve Bolu il milli eğitim müdürlüklerine yeni isimler getirildi. Orman bölge müdürlüklerine de yeni isimler atandı. Sağlık Bakanlığı’nda Nihat Tosun’dan boşalan müsteşarlık görevine Eyüp Gümüş getirildi. Resmî Gazete, 15 Ağustos’a kadar hızla gerçekleşen bu atamalardan sonra Tayyip Erdoğan için sessizliğe gömüldü. Bu durum dün birçok gazetede eleştiri konusu oldu. Cumhuriyet Gazetesi, ‘Resmi Alo Fatih’ manşetiyle çıkarken Birgün, ‘Resmi Gazete’yi de havuz medyası yaptı’ başlığını kullandı. Cumhuriyet, Resmî Gazete’nin bağlı olduğu Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürü Mustafa Özyar’ın izne ayrıldığını yazdı. Abdullah Gül, 28 Ağustos’ta Köşk’e çıkmıştı. Buna ilişkin karar, 29 Ağustos tarihli Resmî Gazete’de yayımlanmıştı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR