Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YAŞ TOPLANTISINDA KARAR
YAŞ TOPLANTISINDA KARAR
Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.
5 Ağustos 2014, 18:12

 

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığı'na atandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Karargahı'nda yapılan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Ağustos ayı olağan toplantısı tamamlandı. YAŞ, iki gün süren ve bugün tamamlanan Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumlarını görüşerek karara bağlandı. 

Disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle TSK'dan ayrılacak personelin durumu da toplantıda değerlendirilirken TSK'ya ilişkin diğer konular da görüşüldü. 

YAŞ kararlarını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sundu. YAŞ'da alınan kararlara ilişkin ilk açıklama ise Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'den geldi. Sever, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın Jandarma Genel Komutanlığına atandığını açıkladı. Sever, "YAŞ kararlarına göre Cumhurbaşkanımızın onayladığı Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay Jandarma Genel Komutanlığı'na atanmıştır. YAŞ'ın terfi, uzatma ve emeklilikle ilgili diğer kararları Genelkurmay Başkanlığınca açıklanacaktır" dedi.


 TSK'NIN SİTESİNDE YAYINLANDI

- Jandarma Genel Komutanı Org. Servet Yörük emekli oldu.

- 37 General ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay general ve amiralliğe yükseltildi.

- 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

- Rütbe bekleme süresini dolduran 41 genaral ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014'ten itibaren, 2 general ise yaş haddini dolduğu için 1 Eylül 2014'ten itibaren emekli olacak.


Genelkurmay Başkanlığı'nın internet adresinden YAŞ kararlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlandı. 30 Ağustos 2014 tarihinden geçerli olmak üzere; 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken, 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Açıklamada, bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014 tarihinden itibaren emekli olacağı belirtildi. Açıklamada, bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin millete, Silahlı Kuvvetlerine ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunuldu. Açıklamada, büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak 30 Ağustos-01 Eylül 2014 tarihlerinden itibaren emekliye ayrılacak komutanlara ise hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR