Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE'DEKİ IŞİD MİLİTANLARI HAZIR KITA BEKLİYOR
TÜRKİYE'DEKİ IŞİD MİLİTANLARI HAZIR KITA BEKLİYOR
Adını 'İslam Devleti' olarak değiştiren, kamuoyunda daha çok 'Irak Şam İslam Devleti' olarak tanınan IŞİD ile ilgili analiz haber yayınlayan Alman Die Welt gazetesi, örgüte Arapların dışında en çok Türklerin katıldığını yazdı
5 Ağustos 2014, 13:42

 

Alman Die Welt Gazetesi, kullandığı haberinde "IŞİD'in Türk Birliği" başlığını kullandı

Gazetenin Budapeşte bürosundan Boris Kalnoky imzasıyla yayımlanan haberde, IŞİD'e Avrupa'nın bir çok ülkesinden militan katılımı olmasına karşın, Arap olmayan ülkelerden IŞİD saflarında savaşanların en çok Türklerin bulunduğu öne sürüldü.


Avrupa ülkelerinin istihbarat birimlerine göre, Avrupa'dan bin 200 dolayında militanın Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD saflarına katıldığı belirtilen haberde, bunların savaştıktan sonra yine Türkiye üzerinden Avrupa'ya döndüğü, bunun AB ile Türkiye ilişkilerini yakın zamanda olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olacağı savunuldu.

image


IŞİD'İN YÜZDE 10'U TÜRK


Yazıda, "Ankara'nın elindeki bilgilere göre, IŞİD saflarına katılan Türk vatandaşlarının sayısı 1000'i aşmış durumda" ifadelerine yer verilirken, 10-15 bin dolayında olduğu tahmin edilen IŞİD militanlarının en az yüzde 10'unun Türk olduğu iddia edildi.


Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya ve diğer Avrupa ülkelerinin vatandaşı olan Türk kökenlilerden de IŞİD'e katılım olduğuna vurgu yapılan haberde, böylece IŞİD içerisinde Türk unsurunun önemli yer tuttuğuna dikkat çekildi.


EĞİTİLEN MİLİTANLAR TÜRKİYE'YE GÖNDERİLDİ


Medyada yer alan ve IŞİD komutanlarına ait olduğu öne sürülen kimi iddialara göre, çok sayıda Türk kökenlinin IŞİD tarafından eğitildikten sonra tekrar Türkiye'ye döndüğü kaydedilen haberde, Türkiye'de pasif durumda bekleyen militanların zamanı geldiğinde Türkiye içerisinde harekete geçeceği iddiaları da yer aldı.


IŞİD TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDİYOR

Türkiye'nin IŞİD'e, Suriye’de Esad'a karşı savaşması konusunda başından beri destek verdiği belirtilen Die Welt'in analiz haberinde, şimdi IŞİD'in Türkiye'yi tehdit eder hale gelmesinin tam bir ironi olduğu belirtiliyor.


REHİNE SORUNU

Haftalardan bu yana Türkiye'nin Musul Başkonsolosu da dahil 50 personelin IŞİD'in elinde rehin olduğunu hatırlatan Die Welt gazetesi, "Ankara sorunu çoktan çözmüş durumda. Kim rehineler konusunda haber yaparsa, soluğu mahkemede alıyor. Böyle olunca, kamuoyunda rehine sorunu diye de bir şey yok" diye yazdı.
 

DHA


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR